hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Media Markt’tan ikinci el alışveriş

    Media Markt’tan ikinci el alışveriş
    expand

    İddiaya göre Media Markt Türkiye, ikinci el akıllı telefon alım-satımına başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Detaylara geçmeden önce bu bilginin henüz resmi olarak Media Markt tarafından doğrulanmadığını belirtelim. Media Markt’ın içinden bazı çalışanlar aracılığıyla duyduğumuz bu bilgi, resmi olarak doğrulanmamış olsa da aslında gerekçe oldukça mantıklı. Zaten Best Buy gibi diğer dev mağaza zincirlerinin benzer uygulamaları var. Dolayısıyla Media Markt’ın bu hizmeti hayata geçirmesinde herhangi bir mantıksızlık yok. Söz konusu bu hizmetin sebebi ise ortada, artan döviz kurları ve akıllı telefon satışlarındaki taksit uygulamasının kaldırılması.

    8 yılı aşkın süredir ülkemizdeki faaliyetlerine devam eden Media Markt’ın Türkiye genelinde 40’tan fazla şubesi bulunuyor. Best Buy, Darty gibi diğer devlerin Türkiye’den çekilmesi, Electro World gibi bazı mağazaların ise el değiştirmesi gibi piyasa koşullarının değiştiğini düşündüğümüzde, mağazanın elinde önemli bir avantaj vardı. Ancak taksit uygulamasının kalkması satışları önemli ölçüde düşürdü. Mağaza zincirleri gerek bankalarla anlaşarak gerekse kendi taksit sistemlerini geliştirerek bu duruma kendilerince bir çözüm getirmeye çalıştı fakat anlaşılan o ki faydalı olmadı.

    Media Markt’ın ikinci el telefon alım satımına girmesinin bir diğer sebebi, müşterilerin yeni telefon alırken eski telefonunu satarak sermaye oluşturmak istemesi. Bu oldukça yaygın bir tüketici alışkanlığı. Fakat müşterilerin eski telefonlarını farklı mecralarda satarak Media Markt’a gelip yeni telefon alması pek mümkün bir senaryo değil. Akıllı telefon müşterisinin tüm ihtiyaçlarını mağaza içerisinde karşılamak adına düşünülen bu uygulama bizce mümkün ve zaten çoktan yapılması gereken bir uygulama. Eylül ayı içerisinde Media Markt’ın bu hizmeti devreye sokması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow