hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OneDrive’a çok önemli güncelleme

    OneDrive’a çok önemli güncelleme
    expand

    Paylaşımlı dosyalar ve bulut klasörleri iş dünyasında hayatımızı çok kolaylaştırabiliyor ancak o dosyaların üzerinde yapılan hatalı işlemler çoğu zaman bir projeyi kabusa çevirebiliyor. OneDrive artık dosyalarınıza kimin eriştiğini söyleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce satırlık bir tablo dosyasındaki devasa verinin üzerinde ortak şekilde çalışan iş arkadaşlarından birinin ufacık bir hatası, tüm bir projenin çöpe gitmesine neden olabilir. Dün gece hazırladığınız presentasyon dosyasına, sabah ehil olmayan bir iş arkadaşınızın müdahale ederek birkaç saat sonra yapılacak önemli bir toplantıda konuşurken rezil olmanıza yol açmasını istemeyebilirsiniz. Daha da kötüsü, endüstriyel casusluk gibi tehlikeli girişimler nedeniyle şirketinizden bilgi çalınması veya projelerinizin, dosyalarınızın sabotaja uğraması en büyük korkularınız arasında yer alabilir.

    Bu gibi durumlar için şimdi Microsoft, bulut servisi OneDrive’ı daha güvenli hale getiriyor ve bu sistem üzerinde paylaşıma açtığınız dosyaların kayıtlarını daha detaylı şekilde tutmaya başlıyor. Böylece kimin ne zaman dosyalarınıza ulaşıp ne yaptığını görmeniz mümkün olabileceği gibi, bir iş arkadaşınız paylaşıma açtığınız dosya üzerinde çalışmaya başladığında, size de uyarı mesajı geliyor.

    Microsoft, OneDrive’ın bu yeni güncellemesini çok yakında tüm dünyada kullanıma açacak, böylece dosya paylaşımı üzerinden ilerleyen iş süreçleri çok daha az “sorunlu” olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow