hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung parmak izi teknolojisi ne kadar güvenli

    Samsung parmak izi teknolojisi ne kadar güvenli
    expand

    Telefonlarda kullanılan parmak izi güvenliği tartışmalara yol açtı. Touch ID olarak adlandırılan parmak izi ile cihaz kilidini açma özelliğinde hiçbir ürün Apple kadar başarılı olmadığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk olarak Apple’da gördüğümüz Touch ID özelliği, Samsung’da dahil olmak üzere birçok üreticiler tarafında da kullanılmaya başlandı. Birçok kişinin bildiği gibi Parmak izi ile cihaz kilidini açma teknolojisi Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge adlı modellerde kullandı.

    Ancak yapılan çalışmalar sonucu bu telefonlarda kullanılan parmak izi teknolojisinin iPhone modellerinde ki kadar güvenilir olmadığını ortaya koydu. İşin ilginç yanı ise bu saptamayı yapanın firmanın Güney Koreli teknoloji uzmanlarının olması.

    Güney Koreli bir güvenlik uzmanı olan Yulong Zhang ve ekibi tarafından yapılan testlerde, Samsung’un kullandığı teknolojide yanılma payı ihtimalinin çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Güvenlik açısından büyük risk içerdiğini tespit edilen uygulama büyük tepki çekti. Her uygulaması ile Apple ürünlerini taklit ettiği söylenen Samsung‘un  Touch ID  da güvenlik riski olması ise hayal kırıklığı yarattı. Geliştirilecek yeni cihazlarda bu teknolojide nasıl bir rota izleneceği ise merak konusu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow