hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung’tan sonra Google da Windows’u örnek almaya başladı

    Samsung’tan sonra Google da Windows’u örnek almaya başladı
    expand

    Android platformunun inanılmaz ilgi görmesi riskleri de arttırmış durumda. Google; tıpkı Windows gibi, bu sıkıntıları gidermek adına aylık olarak güvenlik güncelleştirmesi sistemine başladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google aylık güncelleştirmeleri Nexus cihazları için sağlayacak. Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 ve Nexus Player listedeki cihazlar.

    Bu güvenlik güncelleştirmelerinde yerine göre performans iyileştirmeleri de yer alacak. Bugüne kadar Android ekosisteminde belirli tarihlerde büyük güncelleştirmeler yapan Google; Nexus cihazları için ise ihtiyaç olduğu takdirde küçük güncelleştirmeler yayınlıyordu.

    Şimdi aylık güncelleştirme sistemi başlıyor. Google güncelleştirme garantisinde de değişime giriyor. Bundan böyle Nexus cihazları 18 ay değil 24 ay güncelleştirme garantisi altında olacak.

    Ayrıca güvenlik güncelleştirmeleri de cihaz Google Play Mağazasından kaldırılsa da 18-36 ay arasında devam edecek. İlk güvenlik güncelleştirmesinin an itibariyle başladığı belirtiliyor.

    Redmondlu Teknoloji Devi Microsoft; her ayın ikinci haftası sürekli güncelleştirme yayınlar. Az önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi güncelleştirmenin hangi hafta yayınlanacağı bilinmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow