hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung'dan Tizen'li ilk telefon

    Samsungdan Tizenli ilk telefon
    expand

    Android'i en eski zamanlardan beri kullanan Samsung, Tizen ile kendi ekosistemini oluşturuyor. Samsung Z1 ise, Tizen ekosisteminin uygun fiyatlı ilk üyesi olarak dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Android'i benimseyen ilk ve en uzun kullanan markalardan biri olan Samsung, belli ki Android'e bağlı olmaya son veriyor.

    Uzun zamandır Android ile büyük işler başaran ve Dünya'nın en büyük mobil cihaz üreticilerinden biri olan Samsung, artık kendi ekosistemini kuruyor.

    Tizen adlı işletim sistemi ile yola çıkan Samsung, henüz Firefox OS seviyesindeki yeni işletim sistemi ile çalışan Z1 adlı akıllı telefon modelini, bugün Hindistan'da tanıttı.

    Instagram'da paylaşılan Türkiye'nin en lüks otomobilleri

    Yaklaşık 90 dolarlık fiyat etiketi ile dikkatleri üzerine çeken Samsung Z1, bir oyun canavarı ya da milyonlarca uygulamayı çalıştıran bir telefon olmanın aksine, sosyal medya ve internet odaklı çalışan bir akıllı telefon olarak dikkat çekiyor.

    Henüz Firefox OS'e benzer şekilde, az sayıda uygulamanın yer aldığı uygulama mağazası ile gelişmeye devam eden, Tizen 2.3 sürümü ile çalışan Samsung Z1, 480p çözünürlükte 4 inç ekrana sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte biten ara transferler

    İçerisinde 1.2 Ghz hızında çift çekirdekli işlemci ve 768 MB RAM yer alan Samsung Z1'de, 3.1 megapiksel arka ve VGA ön kamera ve 1500 mAh batarya bulunuyor.

    Zayıf görünen donanımına kıyasla donma kasma gibi sorunların görülmeyece belirtilen Samsung Z1, yaklaşık 90 dolarlık fiyat etiketi ile Hindistan'da satışa sunuldu.

    İlerleyen dönemde Çin, Amerika ve Türkiye pazarına da gelmesi beklenen Samsung Z1, uygun fiyatı ile yeni bir işletim sistemi denemek isteyenlerin gözdesi olabilir.

    Futbol kulüplerinin logolarındaki gizli anlamlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow