hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Snowden neden iPhone kullanmayı reddediyor?

    Snowden neden iPhone kullanmayı reddediyor
    expand

    Devletler düzeyinde pek çok sızıntının yayılmasına sebep olan ünlü isim Edward Snowden, kullanıcılar hakkında uzaktan veri toplandığı endişesi ile Apple iPhone'ları kullanmayı reddediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlü -eski- mühendisin avukatının Rus medyasına yaptığı açıklamada, Snowden'in Apple telefonların uzaktan kontrol etme ve takip etme yazılımları taşıdığına ve bu yazılımların güvenliğini azaltabileceğine inandığı belirtilmekteydi: "Edward asla bir iPhone kullanmıyor, basit bir telefona sahip."

    Avukat Anatoly Kucherena'nın İngilizce Sputnik News'e yaptığı konuşma, bu cümleleri içermekteydi:

    "iPhone özel bir yazılıma sahip ve bu yazılım, (telefonun) sahibinin bir tuşa basmasını gerektirmeden kendini çalıştırarak onun hakkında bilgi toplayabiliyor, bu yüzden de (Snowden) güvenlik sebebiyle bu telefonu reddediyor."

    iPhone 6S mi, iPhone 7 mi?

    Fotoğraftaki gizli yüzü bulun...

    Avukat, bu takip yazılımının ne olduğunu açıklamaktan ve güvenlik uzmanlarının bundan haberdar olup olmadığını söylemekten kaçınırken, toplanan bu verilere kimlerin ulaşım hakkı olduğunu da söylemedi. Ayrıca bu cümlelerin arkasında farklı bir amaç da yatıyor olabilir.

    Rusya otoriteleri, son zamanlarda iPhone'un güvenliği konusunu özellikle soruşturmaktaydılar. Apple'ın iCloud platformu, Kremlin'in tepkisini üzerine çekti ve internet üzerindeki verilerin, Rusya içerisindeki sunucularda depolanmasını gerektiren yeni bir kanun yürürlüğe konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii ki iPhone'un güvenlik poliçelerini sorun eden tek ülke veya kuruluş Putin'in ekibi değil. ABD'deki otoriteler de firmanın güçlü şifreleme sisteminin, yerel ve federal polisler tarafından kullanıcıların gözetlenmesini çok zorlaştırdığı konusunda yakınmaktalar.

    Çin'den dehşete düşüren fotoğraflar

    Bu arada Apple, geçtiğimiz ay bir hafta boyunca Rusya'da ürün satışını durdurmuştu ancak bu durumun sebebi, Rus hükümetinin aldığı karardan ziyade, para değerinin düşüşü ile oluşan sıkıntılardı.

    Instagram'ın Türk zengin çocukları yine gündemde

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow