hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknoloji mağazaları soruşturma altına alındı

    Teknoloji mağazaları soruşturma altına alındı
    expand

    Rekabet Kurulu, 7 Temmuz 2015 tarihli toplantısında “Bilgisayar ve konsol oyunları” alanında aynı kanunun ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Gold Teknoloji Marketleri San. ve Tic. AŞ ile Kliksa İç ve Dış Tic. AŞ hakkında da soruşturma açılmasına ve bu soruşturmanın diğer soruşturmayla birleştirilmesi kararlaştırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başlatılan soruşturmanın; “Tüketici elektroniği ürünleri” alanını da kapsayacak şekilde genişletilerek Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. AŞ, LG Elektronics Tic. AŞ, MS İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Media Markt), Teknosa İç ve Dış. Tic. AŞ, Türk Philips Ticaret AŞ ve Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ ile Vestel Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılması da karara bağlandı.

    Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre kurul; 19 Şubat 2015 tarihli toplantısında “Bilgisayar ve konsol oyunları” alanında, “4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanununun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. AŞ, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. AŞ, Doğan müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama AŞ, Teknosa İç ve Dış. Tic. AŞ ile Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow