hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tumblr, Hassas İçerik geçişi ekliyor

    Tumblr, Hassas İçerik geçişi ekliyor
    expand

    Bu ayar varsayılan olarak etkin olacak ve hassas etiketlere sahip gönderileri önerilerin dışında tutacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hassas etiketlere sahip arama sonuçlarını engelleyecek ve “doğası gereği müstehcen” olan blogları gizleyecek. Geçişi devre dışı bırakma özelliği, kullanıcıların hassas nitelikte gönderiler içerebilecek etiketleri aramasına ve müstehcen veya hassas içerik içerebilecek önerileri görmesine olanak tanıyacak. Yeni özellik sayesinde müstehcen olarak işaretlenmiş gönderileri görüntüleyemeyeceksiniz. Tumblr’ın bu bağlamda “açık” ifadesini nasıl tanımladığı tam olarak net değil. Tumblr, Apple’ın uygulamayı geçici olarak App Store’dan kaldırmasının ardından Aralık 2018’de porno ve insan cinsel organlarının gerçekçi tasvirlerini yasaklamıştı.

    Tumblr, hassas içerik ayarının yalnızca iOS uygulamasının en son sürümünü kullananlar için geçerli olduğunu söylüyor. Şimdilik, geçişi devre dışı bırakmak için kullanıcıların Tumblr web sitesindeki ayarlarını ziyaret etmeleri gerekecek. Ardından, iOS uygulamasından çıkıp yeniden başlattıktan sonra hassas içeriğe erişebilecekler.

    Geçen ay Tumblr, App Store kurallarına uymak için iOS uygulamasında potansiyel olarak hassas içeriğe sahip arama terimlerini ve önerileri engelledi. Hassas içerik geçişi, platformu iOS kullanıcıları için biraz daha duyarlı hale getirecek.

    Tumblr bir blog gönderisinde, “Bu son güncellemeler, topluluğumuza iOS uygulamasında kendilerine en uygun deneyimi oluşturmak ve ilginç buldukları içeriği keşfetmek için daha fazla kontrol sağlıyor” dedi. “Topluluğumuz için öncelikli olarak Apple’ın App Store yönergelerine ve kendi yönergelerimize de uymalıyız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow