hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter’ın yeni CEO’su hangi özelliklere sahip olacak

    Twitter’ın yeni CEO’su hangi özelliklere sahip olacak
    expand

    Twitter, sosyal medyanın çok önemli bir parçası. Onun sayesinde dünyanın her yerinden özgürce haberlere ulaşabiliyoruz, siyasetçilerden sevdiğimiz sanatçılara kadar, herkese anında ulaşabiliyoruz, onlardan doğrudan mesaj alabiliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Twitter bu kadar güçlü bir sosyal medya servisi olmasına rağmen, şirketin içinde iyi gitmeyen bir şeyler var. Yüz milyonlarca kullanıcısı olmasına ve çok popüler olmasına rağmen Twitter bir türlü kar edemiyor ve sürekli açıkladığı zararlar hissedarlarını çileden çıkarıyor, şirketin hisseleri sürekli düşüyor ve elbette şirkete CEO dayanmıyor.

    Twitter’ın son CEO’su, Dick Costello bir ay önce istifa etti ve görevi, Twitter’ın kurucularından birine teslim etti. Ancak görevi geçici olarak devralan Jack Dorsey yerine eninde sonunda yeni bir isim gelecek. Yönetim kurulu da, hissedarlar da, yeni bir CEO istiyor.  Ama bu yeni CEO’nun belli özelliklere sahip olması gerekiyor.

    İşte Twitter CEO'luğu için 6 aday

    Yatırımcılar, yeni CEO’nun, borsayı nasıl yöneteceğini, Twitter’ı borsanın yıldızı yapacak deneyimli bir iş adamı, kurt bir yatırımcı, çakallar sofrasından sağ çıkacak uyanık bir patron olmasını istiyor.  Wall Street gözünüzün yaşına bakmaz, hatalı bir açıklamanızı, zayıf bir hareketinizi, yanlış bir hamlenizi size milyonlarca dolar zarar olarak geri döndürür. Twitter’ın yatırımcıları artık aynı hataları tekrarlamak istemiyor ve borsayı çok iyi tanıyan bir müdür istiyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow