hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter istatistikleri açıklandı

    Twitter istatistikleri açıklandı
    expand

    Genel itibariyle sosyal medya adreslerinin birer yaşam ömrü olur. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve her gün yeni bir sosyal medya mecrasının ortaya çıkmasından kaynaklı olarak, bu ömrün son zamanlarda çok daha hızlı tüketildiğini söyleyebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öyle ki, bir zamanlar tüm dünyayı kasıp kavuran Facebook rüzgarının bile artık yavaş yavaş etkisinin sönmeye başladığını söylemek sanıyoruz yanlış olmayacaktır.

    Bununla birlikte bir sosyal medya adresi var ki, her geçen gün gücüne güç kullanıcı sayısına yeni kullanıcılar eklemeye devam ediyor. Evet bahsettiğimiz medya adresi Twitter. Ünlü sosyal medya adresi, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor.

    Bunun arkasında yatan en önemli neden ise hiç şüphesiz, dinamik yapısı itibariyle her zaman kendini yenileyebilmesi ve her türden insana hitap edebilmesi. Açıklanan 2021 Tweet istatistikleri de bu söylediklerimizi doğruluyor.

    Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 yılında sadece oyun kategorisinde 2,4 milyardan fazla Tweet atıldı. Bu muazzam bir sayı. Ancak hepsi bu kadar da değil. Önceki yıl olan 2020’de bu sayı 2,1 milyar Tweet düzeyindeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun anlamı, Twitter üzerinden oyunlarla ilgili atılan tweet sayısı bir yılda %14 oranında artış göstermiş. Bu açıdan bakıldığında çok fazla bir artış olarak değerlendirilmeyebilir ancak 2017 yılına göre bu kategoride atılan tweet sayısının tam 10 kat arttığını düşündüğümüzde, Twitter’ın nereden nereye geldiğini daha iyi görüyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow