hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üç boyutlu yazıcılarda ilaç ürettiler

    Üç boyutlu yazıcılarda ilaç ürettiler
    expand

    Üç boyutlu yazıcılar doktorlar tarafından ilaç üretiminde bir araç olarak kullanılacak. Baskılar birçok türde ham maddenin kullanılması ile yapılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Normal kullanıcı bazında en yaygın kullanımı olan hammadde PLA [1] ve ABS adı verilen sert plastiklerdir. Bu şekilde  3 boyutlu yazıcılar artık ilaç da üretebilecek. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi‘nin başlattığı yeni uygulamada doktor kontrolünde ilaçlar yazıcılar ile ilaç üretilebilecek.

    Şimdilik  ‘Aprecia Pharmaceuticals’ şirketi tarafından üretilen ve epilepsi nöbetlerini kontrol altında tutmalarına yardımcı olan ‘Spritam’ isimli tablet ilaç için sadece izin çıktı, ancak yakın zamanda birçok ilaç için de kararın onaylanması bekleniyor. Üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle doktorlar hastaya özel olarak ayarlanmış mili gramlı ilaçlar verebilecek. Standart ağırlıklarda üretilen ilaçlar için doktor ne kadar gerekli görürse o ağırlıkta ilacı üretebilecek. Üç boyutlu yazıcı ile üretilen ilk Spritam serisinin 2016’nın birinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow