hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmedinejad Bursa'da

    Ahmedinejad Bursada
    expand

    Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran devriminin lideri Ayetullah Humeyni'nin bir dönem Bursa'da kaldığı evi ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere kente gelen Ahmedinejad, Vakfın Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindekilerle cuma namazını tarihi Ulu Camii'nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ahmedinejad, aracına ulaşmakta güçlük çekti.
    Ahmedinejad ve beraberindekiler daha sonra Yıldırım ilçesi Umurbey

    Mahallesi Sakaldöken Caddesi'ne geçerek, Humeyni'nin bir dönem Bursa'da ikamet ettiği ve şu anda Cansel ve Tayfun Köktay çiftine ait olan evi ziyaret etti. Köktay çifti tarafından kapıda karşılanan Ahmedinejad, eve girerek bir süre onlara misafir oldu.

    Tayfun Köktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu evi babasının 35 yıl önce satın aldığını söyledi. Köktay, "Evin önceki sahibi hakkında bilgim yoktu ancak Humeyni'nin 1963-1964 yıllarında 8 ay burada kaldığını öğrendim. Humeyni, bir başka yerde adres gösterilip burada kalıyormuş. O da güvenlik nedeniyleymiş. Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ı da burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.

    Başbakan’ı eleştiren tweet attı, gözaltına alınmak istendi

    ''2 ve 4 yaşındaki çocuklar IŞİD'in elinden kurtuldu''

    Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow