hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre'de olaylı gece: 3 polis yaralandı

    Cizrede olaylı gece: 3 polis yaralandı
    expand

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yol kesip durdukları araçtakilere kimlik kontrolü yapan göstericiler, kendilerine müdahale eden polis ekiplerine ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Molotofun isabet ettiği ve alev alan polis aracı olay yerinden uzaklaklaşmaya çalışırken TIR'la çarptı. Kazada araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cizre'de bugün saat 20.30 sıralarında yüzleri kapalı yaklaşık 50 kişi, Nusaybin Caddesi ve Otogar mevkiinde lastik yakıp yol kapattı.

    Karayolundan geçen araçları durduran göstericiler, araçtakiler üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Polis, dağılın uyarısına aldırmayan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Göstericiler polis ekiplerine, ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı.

    Yaklaşık 2 saat süren olaylar sırasında göstericilerin attığı bir molotof, akrep adı verilen zırhlı polis aracının camına isabet etti. Alev alan zırhlı araç, yerinden uzaklaşmak isterken yoldan geçen TIR ile çarpıştı.

    TIR'ın yaklaşık 30 metre sürüklediği zırhlı araç bu sırada takla attı. Araçta bulunan 3 polis memuru olay yerine çağırılan ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Göstericiler ise ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayların yaşandığı bölgede bulunan Hz. Nuh Camisi'nde Miraç Kandili nedeniyle verilen mevlide katılan vatandaşların büyük bölümü de camiyi terk etmek zorunda kaldı.

    Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı 3 polisi hastanede ziyaret edip durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Koca, yaralı polislerden 2'sinin durumunu iyi olduğunu ve ayakta tedavilerinin yapıldığını belirterek, diğer polis memurunun tedavisinin sürdüğünü söyledi. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları da meslektaşlarının durumlarını öğrenmek ve olası bir kan ihtiyacını karşılamak için hastaneye akın etti.

    Polis ekipleri, TIR'la çarpışan polis aracını Cizre girişini trafiğe kapattıktan sonra çekici yardımı ile olay yerinden kaldırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow