hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektriğe 3 ay, doğalgaza 1 ay zam yok

    Elektriğe 3 ay, doğalgaza 1 ay zam yok
    expand

    Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe 3 ay, doğal gaza ise temmuz ayında zam yapılmayacağını müjdeledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri Valiliği'nin geleneksel olarak düzenlediği Şehit aileleri, gaziler ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bakan Yıldız, elektrik ve doğal gaz maliyetinin kendilerini zorladığını ancak, ham petrol fiyatlarında düşüş öngördükleri için zam yapmayacaklarını söyledi.

    Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarını yarın açıklayacaklarını belirterek, şöyle dedi: "Bizim maliyetlerimiz çok arttı. Hem dolar fiyatında, döviz fiyatları itibarıyla, TL karşısında parite arttı, hem de ham petrol fiyatları arttı. Irak'taki siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan nedenler bizi maliyetlerde zorladı. Ama biz eski mevcut fiyatlarımızla devam edeceğiz. Bu fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Maliyetlerde zorlandığımız çok açık. Ama hem petrol fiyatlarının hem de döviz fiyatlarının düşeceğini öngörüyoruz. Elektrik fiyatlarına önümüzdeki 3 ay içinde (Temmuz, Ağustos ve Eylül, doğal gaz da aylık düzenlendiği için Temmuz ayında aynı fiyatlara devam edeceğiz"

    Kayseri Valiliği'nin düzenlediği iftar yemeğine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Grup Başkanvekili Sadık Yakut, Tümgeneral Ali Demiral ve protokol katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow