hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasan Ferit Gedik Davası'nın ilk duruşması iptal edildi

    Hasan Ferit Gedik Davasının ilk duruşması iptal edildi
    expand

    Hasan Ferit Gedik'in ölümü çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Gülsuyu olaylarına ilişkin davanın ilk duruşması güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi. Duruşma salonunda sanıklar ile duruşmayı takip etmeye gelen CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hüseyin Aygün arasında arbede yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülecek dava güvenliğin sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi. 

    Arbede yaşandı
    Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10.00'da görülecek ilk duruşma öncesi adliyenin B blok -3. katında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme heyetinin hazır olmasının ardından tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıkların da duruşma salonunda hazır edilmesinin ardından taraf avukatları da içeri girmek istedi. Duruşma salonu kapısı önünde özel güvenlik engeliyle karşılaşan avukatlar içeri girmek isteyince arbede yaşandı. Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik'in de duruşma salonuna alınmaması nedeniyle sinir krizi geçirdiği duruşma öncesi mahkemenin olduğu koridorda çevik kuvvet ekipleri, özel güvenlik ve davanın takipçileri arasında arbede yaşandı. Duruşmanın olduğu -3. kata giriş ve çıkışlar iptal edildi. 

    Yaşanan arbede kamerada

    Duruşma iptal edildi
    Öte yandan duruşma salonunda sanıklar ile duruşmayı takip etmeye gelen CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hüseyin Aygün arasında arbede yaşandı. Sanıklar duruşma salonundan çıkarılıp nezarethaneye alınırken, mahkeme heyeti de salonu terk etti. Mahkeme heyetinin güvenliğin sağlanamadığını gerekçe göstererek başlamadan bitirdiği davada avukatlar ve davayı takip etmeye gelenlerin koridorda slogan atarak bekleyişi sürüyor. Bu arada adliye koridorunda yaşanan olaylar, davayı takip etmeye gelenler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

    35 sanıklı dava
    311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaşlılar acı haberi alınca...

    Süleyman Seba için spor dünyasından mesaj yağdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow