hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul barajlarından müjde var

    İstanbul barajlarından müjde var
    expand

    İstanbul'da bir ara yüzde 15'in de altına düşen baraj doluluk oranları son yağışlarla birlikte toparlanmaya başladı. Bugün itibariyle İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 20'nin üzerine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da hem Eylül ayının ortasında hem de son iki gündür yağan yağmurlar etkisini göstermeye başladı. 16 Eylül'de tarihin en düşük seviyesi olan yüzde 14.46'ye gerileyen doluluk oranları, 19 Eylül'de özellikle Terkos, Alibey, Istrancalar ve Pabuçdere Baraj Havzaları'na düşen yağışlarla yüzde 17.37'ye yükselmişti. 25 Eylül'e kadar yüzde 17.5-18 aralığında değişen oranlar, son yağışlarla birlikte tekrar artışa geçti.

    Fırtına ve yağmur yıktı geçti!

    İSKİ'nin verilerine göre bugün itibariyle barajlardaki doluluk yüzde 20.47'ye yükseldi. bugün de devam eden yağışlarla birlikte doluluk oranlarının daha da yükselmesi bekleniyor. 

    İstanbul barajlarından müjde var

    İBB'den açıklama


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağmur ile ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde 67 ağacın devrildiği, açık deniz seferlerinin aksadığı, çok sayıda tabela ve reklam panolarının hasar gördüğü fırtınanın öğlen saatlerinde etkisini kaybedeceğini belirtti.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, Cuma günü saat 18.00'den itibaren  İstanbul'da başlayan şiddetli yağış ve fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Halen aralıklarla devam eden yağmurda metrekareye 5 ila 115 kg aralığında yağış düştü.

    Rüzgarın hızı 50 ila 105 km/saate ulaştı. İstanbul'da kuvvetli yağış etkisini kaybedeceği ancak, molalarla bu gece saatlerine kadar bölgesel yerel olarak yağacağı tahmin ediliyor.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana'da 10 dakikalık fırtına yetti

    Gece 01:00 sonrasında yağışın hafiflemesinin ardından kuvvetlenen rüzgar tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, açık deniz seferlerinin aksamasına neden oldu. Şiddetli rüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Barajlarda %6 artış

    Yağışlar %14'lere gerileyen barajlardaki su  seviyesini %20'nin üzerine çıkmasına neden oldu.

    İstanbul genelinde şiddetli fırtına nedeniyle 67 ağaç devrildi,   binanın çatışı uçtu, çok sayıda tabela ve reklam panoları hasar gördü. İBB, şiddetli yağış nedeniyle 26 su birikintisine İSKİ ve itfaiye ekiplerinin madühale ettiğini, İtfaiye, İSKİ, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile, İSKİ Genel Müdürlüğü, Beyaz Masa, Katı Atık Müdürlüğü, Şehir Hatları, BEDAŞ ekipleri AKOM'dan koordine edildiğini açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow