hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli'de 8 PKK'lı öldürüldü

    Şemdinlide 8 PKKlı öldürüldü
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonlarda, aralarında Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı 28 Temmuz'da ilçe merkezinde şehit eden kişinin de bulunduğu 8 PKK'lı öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Altınsu köyü bölgesinde 6 gün önce yol kapatma ve hendek açma eylemi başlatan PKK'lı grup için başlatılan operasyonlar sürüyor.

    Şemdinli-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için söz konusu bölgeye operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, Altınsu köyünde, inşaatlarda ve ormanlık alanlarda mevzilenen PKK2lılarla zaman zaman sıcak temas sağlıyor.

    Sessizliğin hakim olduğu ve birçok iş yerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde, yaşanan çatışmalar nedeniyle vatandaşlar büyük tedirginlik yaşarken, güvenlik güçleri de operasyon yaptığı bölgelerde halkın can güvenliğini sağlamak için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

    Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şimdiye kadar 8 terörist öldürüldü.

    Ölü ele geçirilen PKK'lılardan birinin, 28 Temmuz'da ilçe merkezindeki bankamatikten para çektiği sırada uğradığı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı şehit eden "Baz" kod adlı Azad Çiftçi olduğu öğrenildi.

    Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

    İdil'deki çatışmada 1 kişi öldü

    Şırnak'ın İdil İlçesi'nde dün gece çıkan çatışmalarda bir benzin istasyonunda pompacı, 21 yaşındaki Cabbar Acar öldü.

    Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Turgut Özal Mahallesinde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Harekti (YDGH) üyeleri ile güvenlik güçleri arasında saat 24.00 sıralarında çatışma çıktı. Yoğun silah seslerinin geldiği ilçedeki bir benzin istasyonunda pompacı Cabbar Acar, akraba ziyaretinden evine dönerken çatışma arasında kalıp ağır yaralandı. Cabar, yakınları tarafından kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    İlçe merkezinde bu sabah işyerlerini açan esnaf dün geceki çatışmada Cabbar Acar'ın öldürüldüğünü öğrenince işyerlerini kapattı. İlçede gerginlik devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow