hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitede minibüs durağı gerginliği

    Üniversitede minibüs durağı gerginliği
    expand

    Üsküdar Üniversitesi'nin bahçe olarak kullandığı alanı minibüs durağı yapmak için ağaçları söken Üsküdar Belediyesi ile durak yapımına karşı çıkan öğrenciler, üniversite görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerin düzenlediği protesto gösterisine mahalle sakinleri de destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sabah erken saatlerde Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi'ne geldiler. Belediyeye ait bahçenin minibüs durağı yapılacağını belirten zabıta ekipleri,  iş makinesiyle girdikleri bahçede ağaçları yerlerinden söktü. Ağaçları söken zabıta ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Olayda üniversite idari amiri Hüseyin Balcı da elinden yaralandı.

    Üniversitede minibüs durağı gerginliği

    İlerleyen saatlerde üniversite yönetimi ve öğrenciler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, “Okulumuzda minibüs durağı istemiyoruz" yazılı döviz açıp “Okuluma dokunma", “Bahçeme dokunmaö şeklinde sloganlar attı. Sokaklarında minibüs durağı istemediklerini söyleyen mahalle sakinleri de öğrencilere destek verdi. 

    Üniversitede minibüs durağı gerginliği


    Avukat Erhan Yetişkin de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
    “Alınan ani bir kararla okulun bahçesine minibüs durağı yapılma kararı alınmıştır. Bu karara ilişkin olarak biz bütün mercilere gerek belediye başkanlığına gerek emniyet müdürlüğüne başvurularda bulunduk. Üst yazımız gereğince buranın minibüs durağı yapılmaması için iki nedenimiz var. Birincisi üniversitemizin yüzde 70'i kız öğrencisinden oluşmakta. Minibüs durağı yapılması halinde kaos ortamı yaşanacak ve görüntü kirliliği yaşanacak. Bugün yaşananlara ilişkin olarak belediye resmi bir tebligat yapmadan burada ecri misil olarak kullanmakta olduğumuz alanı minibüs durağı yapmak için yıkım gerçekleştirilmiş. Arkadaşımızın biri darp edilmiş. Belediye yetkilileri ise usulüne uygun olarak işlem yapıldığını söylüyorlar. Kişilerin huzur ve sükunetini bozarak mala zarar vererek bu aşamaya gelinmiştir. "
    Üniversitede gerginlik devam ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow