hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17 Ağustos depreminden ne ölçüde ders çıkardık?

    17 Ağustos depreminden ne ölçüde ders çıkardık
    expand

    17 Ağustos depreminin yıldönümünde anket sitesi Poltio, olası bir depreme ne kadar hazır olunduğu ile ilgili bir alan çalışması yaptı. Elde edilen bulgular bu konuda ne kadar yetersiz olduğumuzu göstermesi açısından oldukça korkutucu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Ağustos depreminin üstünden 16 yıl geçti. O günden bugüne alınan teknik önlemlerin yanı sıra halkın bu konuda bilgilendirilmesi daha bir önem kazanmıştı. Peki aradan geçen bu sürede neyi ne kadar öğrendik? Anket sitesi Poltio, olası bir depreme ne kadar hazır olunduğu ile ilgili bir alan çalışması yaptı. Ortaya çıkan veriler ilgi çekici olduğu kadar ürkütücü de.

    6 bin 500 kişinin yanıt verdiği sorular ve yanıtlara göre: 

    Yaklaşık yüzde 18'luk bir kitle oturduğu evin depreme dayanıklı olmadığını belirtirken, evlerinin depreme dayanıklı olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 29'luk bir kesimi kapsıyor.

    17 Ağustos depreminden ne ölçüde ders çıkardık
     
     

    Yine  oturdukları evin depreme dayanıklı olup olmadığı sorusunun karşılığında olumsuz yanıt verenlerin oranı ise yüzde 53. Yani 3 bin 445 kişi oturduğu ev depreme dayanıklı mı değil mi bilmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      17 Ağustos depreminden ne ölçüde ders çıkardık

    Yaşadığı bölgede, semtte ya da sokakta herhangi bir afet anında, afet toplanma yerin bilmeyenlerin oranı % 88 çıkıyor. Buna göre 6.500 kişi içinden 5.720 kişi afet toplanma yeri hakkında bilgisiz....

    Zorunlu deprem sigortası (DASK) yaptırmayanların oranı ise % 64 . Bu araştırmaya göre soru yöneltilen bu grup içinde, tam 4.160 kişi,  herhangi bir deprem sonrası evlerinin hasar görmesi halinde, sigorta yaptırmadıkları için büyük maddi yük altına girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow