hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17 Aralık'la ilgili açılan tek davada sanıkları sevindiren karar

    17 Aralıkla ilgili açılan tek davada sanıkları sevindiren karar
    expand

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında takipsizlik verilmeyip hakkında dava açılan 21 sanığın yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı, sanıklardan birinin banka hesabına konulan tedbir kaldırıldı, bir başka sanığın el konulan 123 bin lirası ise iade edildi. Hakim aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in de bulunduğu 4 sanığın duruşmalarda hazır bulunmasına gerek olmadığına hükmedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında takipsizlik verilmeyip hakkında dava açılan aralarında Fatih Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu  21 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. 

    İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sanıkların savunmalarının alınmasının ardından sanık avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi için duruşmaya 15 dakika ara verildi.

    Sanıklar duruşmadan vareste tutuldu, yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı
    Aranın ardından kararını açıklayan heyet, aralarında Sebahattin Demir'in de bulunduğu savunması alınan 4 sanığın duruşmalardan vareste (duruşmalardan bağışıklık) tutulmasına karar verdi. Mahkeme yurtdışına çıkış yasağı bulunan sanıklar hakkındaki bu kararın kaldırılmasına hükmetti. 

    Paralar iade edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Heyet ayrıca sanıklardan 2 No'lu Koruma Kurulunda raportör Hasan Soyal'ın banka hesaplarına konulan tedbir kararının kaldırılmasına, diğer sanık 4 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Oğuz Ceylan'ın el konulan 123 bin TL'nin de dosya kapsamı gözönüne alınarak geri iadesine karar verdi. Duruşma 2 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

    17 yıla kadar hapis istemi

    Soruşturmanın tek davasında, Sebahattin Demir'in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında hazırlanan iddianame 24 Nisan 2014 tarihinde İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sebahattin Demir'in  "Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar, diğer 20 sanığın ise "Rüşvet Almak", "Rüşvet vermek" ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından 6'şar yıldan 17'şer yıla kadar ayrı ayrı hapsi talep ediliyor.

    "Abdullah Gül yeni parti kuruyor"

    İtalya'da 'seksist' reklama yasak

    İtalya'da 'seksist' reklama yasak

    Fransa'da yolcu uçağı düştü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow