hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 yıldır idrarı cildinden gelen kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu

    30 yıldır idrarı cildinden gelen kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu
    expand

    Hatay'da 30 yıldır idrarı cildinden gelen 37 yaşındaki Beyhan Çakmak, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastaneden yapılan açıklamada genç kadının hastalığının 'Fistül', dünya literatüründe de ikinci vaka olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samandağ İlçesi'nde yaşayan 7 yaşındayken sol böbreğinde ağrılar başlayan Beyhan Çakmak'ın bir süre sonra idrarı cildinden gelmeye başladı.

    O dönemde gittiği sağlık kuruluşlarında derdine çare bulamayan Çakmak'ın hastalığı ilerledi ve 2- 3 yıl sonra kasıklarından da idrar gelmeye başladı.

    Ailesiyle birlikte gittiği özel ve devlet hastanelerinde hastalığına çözüm arayan Beyhan Çakmak'ı muayene eden doktorlar hiçbir tedavi yöntemi bulamazken, cerrahi bir müdahalede Çakmak'ın ölebileceğini söyledi.

    Mersin'de Burger King'i işgal ettiler

    İdrarı sırtından ve kasıklarından geldiği için ortaya çıkan koku nedeniyle toplum içine de çıkamaz duruma gelen Beyhan Çakmak, hastalığı nedeniyle evlenemedi.

    Hastalığının tedavisi için sürekli çare arayan genç kadın son olarak Hatay MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı'ndaki Prof. Dr. Sadık Görür'e başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'DÜNYA LİTARETÜRÜNDE İKİNCİ VAKA'

    Yapılan tetkik ve tahlillerde Çakmak'ın 'Fistül' hastası olduğunun saptandı.

    Bunun üzerine Beyhan çakmak ameliyata alındı ve Prof. Dr. Sadık Görür ile ekibinin başarılı geçen 4 saatlik ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

    Londra Belediye Başkanı Johnson alay konusu oldu

    Görür, genç kadının kendisine geldiğinde idrar kaynaklı reaksiyondan dolayı cilt renginin koyulaşıp çukurlar oluştuğunu belirterek, Çakmak'ın ameliyat ve sağlığına kavuşma sürecini şöyle anlattı: "Bu durumu gördüğümüzde hastaya yaptığımız gerekli tahlil, tetkik ve incelemeler sonucunda Fistül hastalığı olduğunu ve sol böbreğin de tamamen iflas ettiğini teşhis ettik. Bunun üzerine hastayı ameliyata aldık. 4 saat süren ameliyatta hastanın sol böbreğini alıp idrarın geldiği Fistülleri temizleyip onardık. Ameliyatla hastamız sağlıklı ve normal bir hayata kavuştu. 20 yıllık hekimliğimde ilk defa böyle vakayla karşılaştım ve dünya literatürüne baktığımızda da sadece İngiltere'de böyle bir vakayla karşı karşıya gelinmiş. Beyhan hanım, dünya literatüründe görülen ikinci vaka oluyor."

    'ÇEKİLECEK GİBİ DEĞİLDİ'

    Beyhan Çakmak ise, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek şunları anlattı: "Daha önce gittiğim doktorlar ameliyata girmemem hususunda beni uyarmış ve damarlara çok yakın olan bir bölgede cerrahi müdahalenin mümkün olmayacağını söylemişlerdi. Ancak hastalığım çekilecek gibi değildi. Sürekli tedavi için çare aradım ve çok şükür Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gelip Prof. Dr. Sadık Görür'e muayene oldum. Muayeden sonra ameliyat olmam gerektiğini söylediler ve ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Doktorlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GRURU VERİCİ

    Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yunus Doğramacı ise, hastaya yapılan cerrahi müdahalenin hem Hatay hem de Türkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, "Bu başarıya imza atmış olan başta Prof. Dr. Sadık Görür, Yrd. Doç. Dr. Kerem Han Gözükara ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow