hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5.5 aylık ikiz bebekleriyle cezaevine girecek olan anneden çağrı

    5.5 aylık ikiz bebekleriyle cezaevine girecek olan anneden çağrı
    expand

    2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve geçtiğimiz günlerde İnfaz Savcılığı'na başvurarak cezanın ertelenmesini talep eden ikiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç, anneler gününde Galatasaray Meydanı'ndaydı. Cezası ertelenmediği taktirde 19 Mayıs'ta 5.5 aylık ikiz bebekleri Lorin ve Özgür ile cezaevine girecek Kılıç'a eşi Ahmet Kılınç, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Meydanı'nda toplanarak anneler gününde basın açıklaması yapan Mülkiye Demir Kılınç, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, "2 tane dünyalar tatlısı bebeğim var. İlk anneler günüm mutluyum ama biraz buruk geçiyor tabi. Durumum hala belirsiz şurada 7-8 günüm kaldı. Eğer bir şey değişmezse ilk anneler günümün ilk haftasında cezaevinde olacağım" dedi.

    Eşine anneler gününde çiçek armağan eden Ahmet Kılınç ise, "Eşimin ilk anneler gününü böyle kutlayacağını aklımızın ucundan geçirmezdik. Umarım bundan sonraki süreç demokrasi ve insanlık adına çok daha iyi gider. Bütün annelerin çocuklarıyla güzel günler geçirdiği bir Türkiye hayal ediyorum. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet Bakanımızdan bu sese kulak vermelerini ve bundan sonraki sürecin çok daha olumlu geçmesini diliyoruz. Bundan sonraki tek düşüncemiz Özgür ve Lorin ile birlikte mutlu bir şekilde yaşantımıza devam edebilmek" diye konuştu.

    Sonucun istenildiği gibi olmadığı takdirde ikiz bebeklerin anneleriyle cezaevine gideceğini söyleyen baba Kılınç, "İlla ki çocuklarımızı cezaevine alalım diye değil bu bilimsel bir durum. Anneyi kaybetme korkusu 6 aylık çocuklarda 1 buçuk 2 sene boyunca geri dönülmez tahribatlardan kaynaklı biz çocukları çok olumsuz bir sağlık koşulu çıkmadıktan sonra yanımıza almaya bilim adamlarına danışarak karar verdik. Annesiyle cezaevine gitmeleri konusunda bilim adamlarıyla da konuşarak, tartışarak aldık bu kararı. Cezaevine anneleriyle birlikte girmeleri kararını aldık. Ateş düştüğü yeri yakar misali 30 aydır çektiğimiz çile inanılmaz düzeye ulaştı. Eşimin ilk 15 gün sonrası sütü kesildi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu çocukları bebekken cezaevine sokamayız"

    CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, anneler gününde yanında olunması gereken birçok annenin olduğunu belirterek, "Biz bugün Mülkiye ile beraberiz, keşke hepsinin yanında olabilseydik. Keşke meydanlarda, cinayetlerde  çocuklarını kaybeden annelerin yanında olabilseydik ama biz bugün bir annenin bebekleriyle cezaevine girmemesi için çırpınışının yanındayız. Bütün annelerin şahsına ben Mülkiye'den bunu yaşamak zorunda olduğu için özür dilerim. 'Affet bizi anne' dememiz lazım. Ama ben bu sesin Ankara tarafından duyulduğunu düşünüyorum. Bu çocukları bebekken cezaevine sokamayız. Onun için ben Mülkiye'nin anneler gününü kutluyorum" dedi.

    Onur'un konuşmasını yaptığı esnada duygulandığı görüldü.

    "Bebeklerimi cezaevinden nasıl sağlıklı çıkaracağımın derdindeyim"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onur'un ardından tekrar söz alan anne Kılınç, avukatları aracılığı ile cezanın ertelenmesi talebinde bulunduğunu belirterek, "Bir sene içerisinde çok şey mi değişir? Ama en azından bebeklerim emekleme sürecini,  ilk adımlarını cezaevinde atmazlar , biraz daha büyürler diye ben o talepte bulundum. Bir taraftan cezaevine hazırlık yapıyorum, bir taraftan gerçekten bir şeylerin değişeceğine dair umudum, inancım var. Bir sene sonra hiçbir şey değişmeyecek ben yine bavul hazırlayacağım, hangi cezaevi bebeklerime ve bana daha uygun diye düşüneceğim. Daha 5 buçuk aylıklar. Onları oradan nasıl sağlıklı çıkartacağımın derdindeyim" dedi ve gözyaşlarını tutmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow