hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kayıp gençler" sismik gemiyle de aranacak

    Kayıp gençler sismik gemiyle de aranacak
    expand

    İstanbul Kumburgaz Kamiloba sahilinde geçtiğimizi pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber alınamadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı TanerYıldız, arama çalışmalarına sismik gemiyle destek vereceklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için dün sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 3 gemi, akşam ve gece saatlerinde de arama çalışmalarına devam etti.

    Bakan Yıldız, sismik arama gemisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın, bu akşam saat 18.00 gibi bölgede arama çalışmalarına katılacağını ifade etti.

    Geminin normal şartlarda petrol ve doğalgaz aramalarında kullanıldığını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

    "Geminin asıl amacı bu olmamasına ve ümidimiz de çok yüksek olmamasına rağmen, bütün şartları zorlayarak bu gemiyi arama çalışmalarına dahil ediyoruz. Sismik arama gemimiz Barbaros Hayreddin Paşa, şu anda hazırlıklarını yapıyor, bu akşam 18.00 sularında arama çalışmalarına katılmış olur."

    Sismik arama gemisi, arama çalışmaları kapsamında Marmara Denizi'nde 2 gün boyunca bin 600 kilometrekarelik alanı tarayacak.

    "Geniş bir alanda arama çalışması yapılacak"

    Bugün sabah saatlerinden itibaren daha geniş bir alanda arama çalışması yapıldığını dile getiren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, "Gün içerisinde mayın tarama gemileri geldi; 3 tane. Onlar epey bir bölgeyi taradılar. Yine bugün sabah tarama işlemlerine sahil güvenlik botları eşliğinde devam edecekler. Sanıyorum sabahleyin bir petrol arama gemisi daha dahil olacak bu çalışmalara. Böylelikle daha geniş bir alanda arama çalışması yapılmış olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kumburgaz olayında ortaya çıkan ses kaydı

    5 genç bulunamıyor!..

    AFAD'dan açıklama

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

    "İstanbul Valiliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar kapsamında kaybolan beş kişiyi arama çalışmalarına:

    -İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 4 kurtarma aracı, 1 bot, 2 dalgıç ve 19 arama kurtarma personelinden oluşan bir ekip, kıyıya yakın yerlerde çalışmalarını sürdürmektedir. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 5 dalgıç, 1 büyük bot, 1 küçük bot,

    -Genelkurmay Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 adet Mayın Avlama Gemisi ve 1 adet Arama Kurtarma Gemisi;

    -İl Emniyet Müdürlüğü'nün 1 bot, 5 dalgıç ve 1 helikopter ile katkı sağladığı arama çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 kurtarma aracı ile 3 personel; Büyükçekmece Belediye Başkanlığı ise 10 kişilik zabıta personeli ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Resmi kurumların yanı sıra Mahalle Afet Gönüllüleri, Telsiz Amatörleri Derneği ve Genç Denizciler Arama Kurtarma Derneği gibi sivil toplum örgütleri de toplam 21 personel ve 3 bot ile kayıpların bulunması yönünde çalışmaktadırlar. Arama çalışmalarının sonuçlanmasını bekleyen kayıp ailelerinin bekleyişleri sırasında ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay tarafından mobil mutfak üniteleri ve dinlenme çadırları temin edilmiştir. Kayıpların ailelerine bir an önce ulaştırılması amacıyla devam eden çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir."

    Ailelerin bekleyişi sürüyor

    Öte yandan arama çalışmalarını yerinde takip eden kayıp gençlerin yakınları da, Türk Kızılayı'nın bölgeye kurduğu çadırda umutlu bekleyişini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kumburgaz'da ihmal ve eksikler zinciri...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow