hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 No'lu hard disk için askeri yargı devreye girdi

    5 Nolu hard disk için askeri yargı devreye girdi
    expand

    Balyoz ve Poyrazköy davasının ana delilleri arasında bulunan 5 No'lu hard disk için bu kez askeri yargı devrede. Gölcük Askeri Savcılığı, TSK'ya kumpas iddiaları üzerine başlattığı soruşturmada sivil mahkemeden 5 No'lu hard diskin üzerinde bulunan parmak izi örneğini istedi. Savcılık, hard diskin savcılar tarafından döşeme altında bulunduğu dönemde donanmada görevli tüm personelin parmak izini bu izle karşılaştıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK'tan "üzerinde oynama var" tespiti yapıldı.

    Yabancı bilirkişiler aylar önce 5 No'lu hard disk'in bozulmuş bir delil olduğunu belirtmişlerdi. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da tahliye olduğu gün "5 No'lu harddisk" demişti.

    Genelkurmay, Balyoz ve Poyrazköy davalarının Yargıtay aşamasında 5 No'lu hard disk için devreye girdi.

    Milliyet gazetesinden damla güler'in haberine göre; Gölcük'teki askeri savcılık hard disk'teki parmak izlerini personelle eşleştirmek için örnek istedi.

    İstanbul Emniyeti tarafından savcılığa gönderilen rapor, parmak izi incelemesinin dışında ilginç bir ayrıntıyı da gözler önüne serdi.

    Sürpriz parmak izi

    Rapora göre donanmada yapılan aramadan 1 gün sonra kriminal polis laboratuarı 5 No'lu hard disk üzerinde 'tozlama yöntemi' ile parmak izi incelemesi yaptı ve 1 kişinin parmak izine rastladı.

    Aynı raporda 'tozlama yöntemi ile ancak son 4-5 gün önce kalmış olan izler tespit edilebileceği bilgisine de yer verildi. Dava sürecinde yapılan incelemelerde hard disk üzerindeki parmak izinin sanıklara ait olmadığı anlaşılırken, kime ait olduğu bulunamadı.

    Gölcük Askeri Savcılığı 5 No'lu hard disk'teki parmak izi örneğini istedi.

    İlk iş olarak bu parmak izinin peşine düşen savcılık, Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak hard disk üzerindeki parmak izinin örneğini istedi.

    Askeri savcılık, donanmada arama yapıldığı dönem görevli olan tüm askerlerin parmak izi ile bu izi karşılaştırarak hard diski oraya kimin koyduğunu tespit etmeye çalışacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow