hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    52 kişi ölümden döndü!

    52 kişi ölümden döndü
    expand

    Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, İstanbul'dan Çanakkale'ye gitmekte olan içerisinde 52 yolcu bulunan otobüs, seyir halindeyken motor kısmından çıkan yangında yanarak kül oldu. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yolcuların yanık kokusu alması üzerine şoförü uyardıkları ve bunun üzerine duran otobüsten son anda indikleri bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, saat 04.00 sıralarında Malkara-Keşan yolu Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında meydana geldi.

    Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nden sonra Keşan yönüne doğru gelen Mahir Yüksel idaresindeki 34 ZR 5525 plakalı bir seyahat şirketine ait yolcu otobüsünün motoru, Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Yolcular yanık kokusu gelmesi üzerine şoförü uyararak aracı durdurttu.

    Yolcular kısa sürede tahliye edilerek olay yerinden uzaklaştırılırken, yangın kısa sürede büyüyerek tüm otobüsü sardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

    Yol trafiğe kapandı

    Yangından dolayı çift yönlü olarak yolun trafiğe kapanması ve araç yoğunluğu nedeniyle itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. İlk giden itfaiye aracındaki suyun bitmesi üzerine diğer ekipler polisinde yardımıyla ters şeritten olay yerine ulaştırıldı. Yangın yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

    52 yolcu çağrılan bir başka Çanakkale’ye gönderildi.

    Olayın ardından yaklaşık 2 saat boyunca çift yönlü olarak trafik kapatılan yol daha sonra polis ve jandarma ekiplerince kontrollü yeniden ulaşıma açıldı. Otobüs sürücüsü Mahir Yüksel, ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow