hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Büyükelçisi'nden "Youtube" kararına ilk tepki

    ABD Büyükelçisinden Youtube kararına ilk tepki
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Anayasa Mahkemesi'nin "Youtube" kararını "İfade özgürlüğünü artıran herşey bize göre olumlu" sözleriyle değerlendirdi. Ricciardone Beyaz Saray'dan da açıklama yapılabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Riccardione, veda turları kapsamında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Anayasa Mahkemesi'nin Youtube kararı ile ilgili olarak, Beyaz Saray'ın da açıklama yapacağını belirten Büyükelçi, "Olumlu karşılıyoruz, önemli olan Türk hukuku. Biz Türk yargısının hakimleri değiliz. Ancak ifade özgürlüğünü artıran herşey bize göre olumlu bir şey" değerlendirmesini yaptı.

    Riccardione, hükümetle Gülen cemaati arasında süren gerginlikle ilgili sorulara da yanıt verdi.

    ABD Büyükçelçisi, "Bu Türkiye'de bir aile kavgası. Biz Türk ailesinin bir dostuyuz ve aile  içindeki kavgaya dahil olmak istemeyiz. Umarım güzel bir şekilde çözümlenir" dedi.

    Büyükelçiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri de soruldu. Büyükelçi "Türk demokrasisinden oldukça eminim. Ciddi demokrasilerde kimse sonuçları tahmin edemez. Sonuç ne olursa olsun Türk halkı 'benim adayım kazandı ya da kaybetti' diyecektir" yorumunu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow