hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Melih Gökçek'i neden kutlamadı?

    ABD, Melih Gökçeki neden kutlamadı
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Ankara'da tartışmalı sonuçların ardından mazbatasını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i kutlamak için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı itirazın sonuçlanmasını beklediğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer’e konuşan Ricciardone, Gökçek’i kutlayıp kutlamadığı sorusuna “Henüz kutlamadım. Ben sadece sonuçları kesinleşen başkanlara yazdım. Ankara’da ise anlayabildiğimiz kadarıyla seçim sonuçları Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor” yanıtını verdi.

    Ricciardone, Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyeceğini ifade ederek “Kesinleşince tabii ki kutlayacağım” dedi.

    "Tanıdığım başkanları tebrik ettim"

    Çakırözer büyükelçiye, Rus devlet başkanı Vladimir Putin’in yerel seçimlerin ardından tebrik için Başbakan Tayyip Erdoğan’ı aramasının ardından “ABD Başkanı Barack Obama da arayacak mı?” beklentisinin oluştuğunu hatırlattı.

    Ricciardone, “Bizde yerel seçimler için Washington’dan arayarak hükümetleri kutlama geleneği yok. O yüzden bu beklenti gerçekçi değil. Genel seçim olsa geçmişte her hükümet için yaptığımız gibi kutlardık. Ama ben buradaki büyükelçi olarak tanıdığım belediye başkanlarına birer mektup göndererek kendilerini tebrik ettim” yorumunda bulundu.

    Ricciardone mektup gönderdiği isimleri, Kadir Topbaş (İstanbul), Aziz Kocaoğlu (İzmir) ve Gültan Kışanak (Diyarbakır) olarak açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow