hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Gül'e "Kayıp trilyon"da takipsizlik kararı

    Abdullah Güle Kayıp trilyonda takipsizlik kararı
    expand

    11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, Refah Partisi dönemine ait "Kayıp trilyon" soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kararda, "kamu davası açılmasını gerektirir delil elde edilemediğinin" belirtildiği öğrenildi.

    Cumhurbaşkanlığının sona ermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, Gül'ün "Kayıp trilyon" iddialarına ilişkin yargılanmasını isteyen İşçi Partisinin, kararda "suç ihbarında bulunan" olarak yer aldığı kaydedildi.

    Gül, soruşturma kapsamında 18 Kasım 2014'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ifade vermişti. Gül'ün resmi internet sitesinden bir gün sonra yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

    Ertuğrul Günay'dan Osmanlıca ve din eğitimi çıkışı

    "On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başsavcılığın ilgili dosyayı tekemmül ettirmek maksadıyla hukuki usuller çerçevesinde ifadeye davet etmesi neticesinde On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, dün savcılığa giderek ifadesini vermiştir.

    'Kayıp trilyon' davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesinin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisinin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, 'Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini' belirterek, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir."

    Abdullah Gül'den açıklama

    Bu arada Abdullah Gül, 'Kayıp trilyon' Davası ile ilgili bir açıklama yaptı.

    Gül'e ait site aracılığıyla yapılan açıklamada, Gül'ün Refah Partisi dönemindeki 'Kayıp trilyon' Davası'yla ilgili 19 Kasım'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verdiği hatırlatılarak, savcılığın Abdullah Gül için 'kavuşturmaya yer olmadığı' kararı verildiği açıklandı.

    Abdullah Gül'e ait siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda bilinen adıyla Refah Partisi dönemine ait 'kayıp trilyon' davası bağlamında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, 19 Kasım 2014 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat giderek ifadesini vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah Gül, ifadesinde olay tarihi itibariyle Refah Partisi’nin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı sıfatını taşıdığını, esasen parasal hiçbir konuda hak, yetki ve sorumluluğu bulunmadığını; bununla birlikte davada adı geçen herkesin ifadesinin alınmış olması ve hukuka duyduğu saygı çerçevesinde ifade vermeye gittiğini belirtmişti.

    11. Cumhurbaşkanı Gül, 'Sözkonusu olayla herhangi bir bağlantımın bulunmadığını çeşitli defalar dile getirmiş; hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz olarak işlemesi ve en küçük bir kuşkunun kalmaması maksadıyla bizzat ifade vermiştim. Bu durumun doğruluğunun yargı tarafından da teyit edilmiş olması ve sürecin bir hukuk devletine yakışır şekilde işlemiş olmasından ötürü memnuniyet duyuyorum' ifadelerini kullandı."

    Çalışan anneye ayda bin lira çocuk yardımı

    Zehirli ayakkabılar bulundu!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook'ta son çılgınlık!

    Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü dolandırıcıları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow