hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Öcalan'dan 15 Ekim'e kadar süre!

    Abdullah Öcalandan 15 Ekime kadar süre
    expand

    İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Öcalan'ın '15 Ekim'e kadar yani biz bekleriz, gelen heyetlere dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra da yapacağımız bir şey kalmaz' dediğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, adadan dönüşünde jandarma karakolunda yapılan işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın yüksek tansiyon ve şeker hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden ablası Havva Keser'in (75) cenazesinin nerede toprağa verileceğine ailesinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

    NATO: Kara birliklerini Türkiye'ye yönlendirebiliriz

    Bir gazetecinin, "Görüşme nasıl geçti, cenaze konusu netlik kazandı mı?" sorusu üzerine Mehmet Öcalan, "Her şey netlik kazandı. Görüşmenin genelinde cenazeyi değerlendirdik. Ailesi, çocukları nerede isterse oraya gömülecek, sorun bu şekilde çözülecek. Buna müdahale etmek demokratik hakkımız değildir. Ailesi nereye isterse oraya, köye isterse köye götüreceğiz. Eğer yaşadığı yerde isterse orada gömeceğiz" dedi.

    YPG'den IŞİD'e karşı intihar eylemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "IŞİD yapay bir örgüttür"

    Öcalan, "Kobani ile ilgili görüştünüz mü?" sorusuna, "Ağabeyimin görüşü şu; sonuna kadar Kobani'deki insanlarımız direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgelerde, nerede IŞİD varsa sonuna kadar onlarla mücadele edilecektir. Sonuna kadar direneceğiz, yani IŞİD'e hiçbir taviz vermeyeceğiz. IŞİD yapay bir örgüttür, IŞİD'i destekleyen hükümetler ve insanlara yarın IŞİD büyük sorun olacak. O tepki onlara da olacaktır. Demokratik ülkelerden eğer kim bu IŞİD'i destekliyorsa, o en büyük zararı o ülkeye veriyor. IŞİD'e sonsuza kadar direneceğiz, direnmek zorundadır halkımız" yanıtını verdi.

    IŞİD'deki kadın savaşçı vahşeti anlattı

    Öcalan'ın cenazeye katılma talebi...

    Mehmet Öcalan, "Ailesi Öcalan'ın cenazeye katılmasını istiyor. Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılma talebi var mı?" sorusu üzerine de "Hayır, hayır, hayır. Normal bir cenazedir. Herhangi bir talepte bulunmadı. Ailesinin talebini bilmiyorum. Onu ailesine sorarsınız, biz burada o konuyu değerlendirmedik, gündeme gelmedi" diye konuştu.

    Kobani'de IŞİD bayrağı

    15 Ekim'e kadar süre

    Bir gazetecinin, "Çözüm süreci konuşuldu mu?" şeklindeki sorusuna karşılık da Mehmet Öcalan şu cevabı verdi: "Oyalama taktiği ile bu işler çözülmez. Devletin kendi çıkardığı yasalara biraz da kendisi uyması gerekir. Çözüm süreci deniyor avukatlar kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor' diyor. 'Avukatlar gelmiyor, hem hukuksal sorunlarımız vardır hem de uluslararası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde mahkemelerimiz vardır. Yani böyle bir çözüm yürüyebilir midir, çözüm için' diyor. '15 Ekim'e kadar yani biz bekleriz, gelen heyetlere dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra da yapacağımız bir şey kalmaz' dedi. 'Çözüm diye bir şey yoktur da' dedi, 'müzakere diyorlar, müzakere diye bir şey yoktur da' diyor. 'Yapay bir yapıdır' diyor. 'Artık yapacak bir şeyimiz kalmamıştır ve kalmayacaktır' diyor. Çözüm süreci için bu şekilde değerlendirmeler yapıyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamanın ardından Mehmet Öcalan ile hükümlülerden Hasan Alpan'ın yakını Hakkı Alpan, Gemlik'ten ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow