hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da Gündem gazetesinin dağıtıcısı öldürüldü

    Adanada Gündem gazetesinin dağıtıcısı öldürüldü
    expand

    Adana'da Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat ve Gündem gazetelerinin dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı, Bağdu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıklarının anlatımına göre, Adana'da Güneydoğu'dan göç edenlerin yoğunluklu olarak bulunduğu Ova Mahallesi 44292 sokakta, saat 09.30 sıralarında gazete dağıtımı yapan Kadri Bağdu'nun yanına yaklaşan 2 kişi tabanca ile ateş edip kaçtı.

    Özel bir hastaneye kaldırılan gazete dağıtıcısı Bağdu'nun başından yara aldığı anlaşıldı. Yolda kalbi duran ve tekrar çalıştırılan Bağdu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve saat 15.30 sıralarında öldü.

    Cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na nakledildi.

    Saldırının gerçekleştiği yerde yapılan incelemede, 7.65 çapında 2 boş kovan bulundu.

    Olaydan sonra hastaneye gelen Azadiya Welat çalışanları ve DBP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, saldırıya tepki gösterdi. Azadiya Welat çalışanı İbrahim Karakaş, "Kadri Bağdu, 90'lı yılların faili meçhul cinayetlerinde sıkça rastladığımız gibi kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Gazete dağıtımı yaptığı sırada, yanına kırmızı bir motosiklet ile yaklaşan saldırganlar, ellerinde bulunan silahla yoldaşımıza saldırı yapmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DBP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak da saldırıyı kınayıp, aynı gün kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından kendilerinin de tehdit edildiğini söyledi. Bayrak, Bağdu'ya saldıran kişi veya kişilerin bulunmasını istedi.

    Sokak ortasında çırılçıplak soyulup dövüldü

    Tarihe geçen uçak kazaları

    20 başlıkta Rojava demokratik özerk bölgesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow