hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afganistan'da öldürülen Türk mühendislerin cenazeleri İstanbul'a getirildi

    Afganistanda öldürülen Türk mühendislerin cenazeleri İstanbula getirildi
    expand

    Afganistan'daki bombalı saldırıda öldürülen Türk mühendisler Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül'ün cenazeleri İstanbul'a getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetindeki bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden EMTA adlı Türk şirketi çalışanlarından Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül'ün cenazeleri, THY'ye ait bir uçakla dün saat 16.40'da Kabil'den İstanbul'a getirildi.

    İstanbul'a TK-707 sefer sayılı uçakla getirilen Halil Gül'ün cenazesi Kayseri'ye, Fuat Taş'ın cenazesi de Ankara'ya gönderildi.

    Ümit Ünal'ın cenazesi Adli Tıp'ta

    Ümit Ünal'ın cenazesi yakınları ve iş arkadaşlarına teslim edildi. Daha sonra da cenaze, Atatürk Havalimanı'ndan Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Ünal'ın cenazesi, bugün Kurtköy'deki TOKİ Camii'nde kılınacak cuma namazının ardından, Tuzla Şeyhli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Bombalı motosikletçi

    Nangarhar vilayetinde EMTA adlı Türk inşaat şirketinin çalışanlarını taşıyan minibüs, Behsud bölgesinden geçerken, intihar bombacısı motosikletle minibüse yaklaşıp, üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmişti. Patlamada, şirketin Proje Müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül hayatını kaybederken, Ahmet Şahinoğlu da yaralanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow