hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afrika sıcakları yerini yağışa bırakacak

    Afrika sıcakları yerini yağışa bırakacak
    expand

    Yurt genelinde etkisini gösteren bunaltıcı sıcaklar Ankara'da sabah saatlerinde yerini yağmurla gelen serinliğe bıraktı. Türkiye'nin genelinde de yağış bekleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıcak havalardan bunalan Başkentliler yağmur sürpriziyle güne merhaba dedi. Aniden bastıran ve kısa süreli etkili olan yağmur nedeniyle bazı yollar göle döndü. Sürücüler biriken yağmur sularında ilerlemekte zorlandı. Bazı noktalarda trafikte yoğunluk oluştuğu görüldü.

     İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, son iki haftadır rüzgarın da hafiflemesiyle ülke genelinde sıcaklıkların "tavan" yaptığını söyledi.

     İşte Türkiye'nin 5 günlük hava tahmini

    Afrika sıcakları yerini yağışa bırakacak

    Laboratuvarda insan beyni üretildi

    Türkiye'de ilk defa sıcaklıkların uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde devam ettiğini aktaran Şen, bazı bölgelerde sıcaklık rekorlarının da kırıldığını vurguladı. Orhan Şen, "Yıllardır İstanbul'dayım ilk defa bu kadar uzun süre sıcaklık ortalamanın üzerinde devam etti. Türkiye'de sıcaklık, sürekli mevsim normallerinin 6-8 derece üzerindeydi. Eskiden de bu kadar sıcak olurdu ama bir gün, iki gün sürerdi. Ben ilk defa böyle uzun süren sıcaklığa şahit oluyorum. Hafta başından itibaren yağışlarla sıcaklığın kademeli düşmesini bekliyoruz. Ekimin son haftasından itibaren Afrika sıcakları gidecek, yaz yağışları gelecek" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afyon'da 14 milyon yıllık araç izleri!

    Gülüşün sırrı: "Kaçan tebessüm"

    Türkiye'de sıcakların aşırı yüksek seyretmesi, yağışların da olmaması nedeniyle bazı bölgelerde kuraklığın devam ettiğini anlatan Şen, başta buğday ve ayçiçeği olmak üzere bir çok ürünün kuraklıktan etkilendiğini savundu. Prof. Dr. Şen, aşırı sıcaklara rağmen orman yangınlarının yok denecek kadar az olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow