hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağaçları kamu gözetiminde taşıyacaklar

    Ağaçları kamu gözetiminde taşıyacaklar
    expand

    Zekeriyaköy'de eski füze üssündeki arazide başlatılacak inşaat alanında bulunan ağaçlar hakkında Siyahkalem İnşaat firması tarafından açıklama yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Firma 3 Aralık tarihinde 232 ağaçla başlayacak ağaç taşıma işlemi yapacaklarını ve 17 Ocak'ta taşımanın sona ereceğini açıkladı.

    Siyahkalem tarafından yapılan açıklamada ağaçların taşınma işleminin  konusunda yetkin firmaya verildiği belirtilerek şöyle denildi;

    "Zekeriyaköy'de eski füze üssü olarak kullanılan Toplam 467 bin metrekare arazinin 50 bin metrekaresinde bir konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanan Siyahkalem, inşaat alanı içinde bulunan ağaçların taşınması için Alman OPİTZ International firması ile anlaşma imzaladı. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer'de basınla bir araya gelen OPİTZ firması yetkilileri, taşıma işleminin 3 Aralık tarihinde başlayacağını ve taşımanın basının gözetimine açık gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.
    Taşınacak ağaçların bir bölümünün önümüzdeki günlerde budama işlemine başlayacaklarını belirten OPİTZ International yetkilisi Francesco Maria Maccazola, taşınırken ağaçların dallarına zarar gelmemesi için sınırlı bir budama işlemi yapmaları gerektiğini söyledi. Dünyada 1900'lerin başından beri ağaç taşıma işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Maccazola, arazi üzerinde nakledilmesi zor görünen çok büyük ağaçlar bile hiç zarar vermeden taşıyacaklarını öne sürdü"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski füze üssüne yapılacak villa projesine tepki

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow