hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Türk: "Türk devleti bizleri birbirimize düşürdü"

    Ahmet Türk: Türk devleti bizleri birbirimize düşürdü
    expand

    Mardin'in Midyat ilçesinde aralarında geçmişte yaptıkları kavgalardan dolayı husumet bulunan iki aileyi barıştıran ve bu nedenle verilen yemeğe katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Türk Devleti yıllarca Kürt halkının arasına kirli bir siyaset sokarak, bizleri birbirimize düşürdü. Kürt gençleri artık halkların geleceği için savaşıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Midyat DBP İlçe örgütü, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün de girişimleriyle aralarında husumet bulunan 'Acar' ve 'Aslan' ailelerinin barışması nedeniyle her iki aile fertlerine barış yemeği verdi. Yemeğe Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP, DBP Mardin İl Başkanları ve Midyat ilçe yöneticileri de katıldı.

    Cizre'de PKK'lılar ile Hüda-Par'lılar arasında silahlı çatışma çıktı

    "Kürt gençleri halkların geleceği için savaşıyor"

    Barış yemeğinde konuşan Ahmet Türk, her iki aileye barıştıkları için teşekkür ederek şunları söyledi:

    "Ülkemizde kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu halk çok zor ve sancılı günlerden geçti ve bu durum halen devam ediyor. Umut ediyoruz ki halkımız bundan sonra ulusal bir bilinçle sorunlarını kardeşçe çözmesidir. Biz bu barışçıl tutumlarından dolayı minnet duyuyoruz. Bugün Ortadoğu'da halkımızın yaptığı fedakarlıklara bakmazsak halkımızın emeğini nasıl anlarız. Bunları göz artı edersek tarihten ders çıkarmamış oluruz. Bugün Kürdistan'ın dört parçasında, Kürt halkına yönelik saldırılar devam ediyor. Kobani'ye yönelik üç aya aşkın bir süredir barbarca saldıralar devam ediyor. Ama halkımız canlarını feda edip, toprak ve namuslarına sahip çıkarak şehadete ulaşıyor. Böyle bir dönemde biz de ulusal bir bilinçle geleceğimize sahip çıkmalıyız. Kürt gençleri halkların geleceği için savaşıyor. Devlet yıllarca aramıza kirli bir siyaset sokarak bizi birbirimize düşürdü. Bu siyaset yeni değildir ta Osmanlı, Yavuz Sultan Selim ve Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar dayanıyor. Bu zihniyet sonucunda birbirimizle kavga ederek hak ve hukukumuzu savunmaz olduk."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın Akdoğan: "Hep karanlık bir el devreye girdi"

    "Ortadoğu'da güç olduk"

    21'inci yüzyılın Kürt halkının özgürlük yüzyılı olacağını savunan Türk, Kürtlerin eski Kürt olmadığını dile getirerek, "Yıllardır süren özgürlük mücadelemizle, Ortadoğu'da büyük bir güç olduk. Dünya siyaseti dahi artık, Ortadoğu'da Kürtsüz siyaset yapılamayacağını söylüyor. Bu nedenle halkımızın geleceği için vazifelerimizi yerine getirmeliyiz" dedi. Eskiden aşiretler arasında yaşanan kavgalarda bölge halkının çok zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Türk, "Bu yaşananlara rağmen nerede bir barış olduğunu duyduğumda tüm dünyanın benim olduğun hissediyorum. Partimiz de barışa çok önem veriyor. Biz barış için mücadele ediyoruz. Partimiz ve belediye eş başkanlarımızın adına burada gerçekleştirilen barıştan dolayı mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul yeni yıla kar yağışıyla girecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow