hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: Kadın cinayetleri değil görünürlüğü arttı

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: Kadın cinayetleri değil görünürlüğü arttı
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının en ağır şekilde cezalandırılacaklarını belirterek, "Şunun altını net bir şekilde çiziyorum. 'AK Parti döneminde kadın cinayetleri arttı' diyenlere cevabımızdır; Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sadece görünürlüğü artmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Adana Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi Yüreğir Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye Adana milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da katıldı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan Çalık, kadınlar için çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Bunlara rağmen engel olamadığımız, bugün bir kez daha üzüntülerimizi ilettiğimiz kadın ölümlerine malesef şahitlik ediyoruz. Mersin'de Özgecan Aslan evladımız daha hayatının baharında o güzel evlat vahşice öldürülmüş tüm Türkiye'nin ağlamasına yanmasına sebep olmuştur. Biz kadınla ilgili her alanda kadının korunmasına yönelik yasal düzenlemeler yaptık" dedi.

    Özgecan cinayetinde kan donduran itiraf

    Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler veren Çalık, şöyle devam etti: "6284 sayılı kanunu çıkardık hem şiddeti önleyelim hem de şiddeti yapana gerekli cezayı verelim diye. Ama bu yasal düzenlemelere rağmen hala kadın ölümleri var mı malesef var. Şunun altını net bir şekilde çiziyorum. AK Parti döneminde kadın ölümleri arttı diyenlere cevabımızdır. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sadece daha fazla görünürlüğü artmıştır. Ama bunu yanı sıra kadına yapılan şiddeti sadece kınamakla kalmayacağız. Hele ki ölümlerle ilgili, hele de böyle vahşice canice yapılan ölümlere karşı bütün lanet duygularımızı söylüyoruz. Ben dün bir tweet attım. İdamı kaldırdık ama böyle vahşice canice yapılan işlemlerin hepsinde düşünmeden geçemiyoruz. İnanıyorum ki adalet o canilere gereken cezaları verecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nihat Doğan büyük tepki çeken tweetini sildi

    Özgecan soruşturmasında avukat krizi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow