hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den Feyzioğlu'na bir tepki daha...

    AK Partiden Feyzioğluna bir tepki daha...
    expand

    Danıştay töreninde Başbakan Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerilimle ilgili tartışmalar sürüyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp siyasileri eleştirmek en hafif tabiriyle nezaketsizliktir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter hesabı üzerinden mesaj veren İşler, Feyzioğlu'nun Danıştay'daki konuşmasının protokol, edep ve nezaket kurallarına aykırı, siyasi içerikli bir konuşma olduğunu ileri sürdü, Başbakan'ın haklı bir tepki verdiğini savundu.

    İşler, Anayasa Mahkemesi'ndeki töreni de ima ederek, "Son zamanlarda cübbenin arkasına saklanarak siyasi şov yapma ve siyasete ayar verme gibi kötü bir modanın başladığı anlaşılıyor.  bu durumun sürekli tekerrür etmesi beklenemez. Bu nezaketsizlik hakettiği cevabı almıştır" dedi.

    Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adayı olacağı yorumları için de İşler, "Bürokratların ve yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı olma dönemleri kapanmıştır. Boşuna heveslenmesinler. Cübbe ile siyaset yapılmaz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow