hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili gençlerden Prof. Dr. Herken'e bornozlu protesto

    AK Partili gençlerden Prof. Dr. Herkene bornozlu protesto
    expand

    AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama törenlerinde boy gösteren 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini bornoza benzeten ve Twitter hesabında, "Şu bornozla fotoğrafı olan hangi beyliği temsil ediyor?" diye yazan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken'e, kargoyla bornoz göndererek protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini Twitter'da eleştirince, Ak Partili gençlerin hedefi oldu.

    Dekan Prof. Dr. Herken, Twitter hesabında, "Şu bornozla fotoğrafı olan hangi beyliği temsil ediyor?" yazılı paylaşımda bulundu.

    Sarayda bir ilk, 16 Türk devleti askeri törende

    Prof. Dr. Herken, bu paylaşımını tepkiler üzerinde kişisel sayfasından kaldırdı ama Ak Partili gençlerin öfkesi dinmedi.

    AK Partili gençlerden Prof. Dr. Herkene bornozlu protesto

    Bahçeli'den çok sert "16 Türk devleti" tepkisi

    AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç ile bir grup partili, PTT Binası önünde basın açıklaması yaptı. Profesöre kargo ile bornoz gönderen Kılınç, şunları söyledi: "Tarihi hakikatlar karşısında birileri hala gözlerini kapıyor, kulaklarını tıkıyor. Bazıları da bunlarla kalmayıp hakaret ediyor, küçümsüyor. Ne yazık ki, bu küçümseyici tavırları aydın olarak bildiğimiz insanlar da yapıyor. PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, eski Türk devletlerinden birine ait olan kıyafeti işaret ederek, alay etmiştir. Elbette bu Dekan'ın ifade özgürlüğüdür. Ancak, toplum önünde aydın olan bu kişinin basit bir üslup kullanması bizleri üzmüştür. Bahsettiği şey bir Türk devletinin askeri kıyafetidir. Bornoz ise, Denizli'de bolca üretilir. Banyodan çıkarken kurunmak için kullanılır, önden açık, havludan yapılmış giyecektir. Kargo ile gönderdiğimiz bornozu dekan bey güle güle kullansın."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "16 Türk devleti" gerçek mi, kurgu mu?

    Gülmekten bakamayacağınız fotoğraflar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow