hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ak Partili vekil seçim için tarih verdi

    Ak Partili vekil seçim için tarih verdi
    expand

    AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı takındığı tavır nedeniyle koalisyon ihtimalinin mümkün olmadığını söyleyerek, "Erken seçim tarihini 25 Ekim olarak görüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bugün gerçekleşecek olan Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bahçeli görüşmesi konusunda değerlendirmede bulundu. Özdağ, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti ile MHP koalisyonuna çok sıcak baktığını söyleyerek, şöyle devam etti:

    Burhan Kuzu erken seçim formülünü açıkladı

    "MHP Lideri Devlet Bahçeli kendisinden beklenmeyecek şekilde AK Parti- CHP koalisyon görüşmeleri sırasında her iki partiyi dizayn etmeye, AK Parti'ye ayar çekmeye kalkarken halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a etmediği hakaretleri bırakmadı. Siyasette beyefendilik, etik çok önemlidir. Hiç kimse halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret edemez. Görev tanımı yapamaz. Devlet Bahçeli sözüm ona bize akıl öğretiyor. Bahçeli başka partilere dizayn etmeyi bir kenara bıraksın da yapabiliyorsa MHP'yi nasıl iktidara taşırımın gayretini göstersin. Ama bunu yapamaz. Yapamayacağını biliyor o yüzden kendi işini bırakıp başka partilere laf yetiştirmeye, dizayn etmeye çalışıyor. Bu nedenle bundan sonra MHP ile koalisyon ihtimaline sıcak bakmıyorum. Tabi bu konuda kararı verecek olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde Genel Merkezimizdir. Ben de AK Parti'nin bir milletvekili olarak alınan karara saygı duyar, partimize ve halkımıza hizmet konusunda çalışmalarımı sürdürürüm."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKP'de erken seçimde aday olamayacak 26 isim kimler?

    Özdağ, en doğru kararın AK Parti'nin tek başına iktidar olacağı erken seçim kararı olduğunu ve erken seçim olması durumunda AK Parti'nin en az 300 milletvekili çıkartacağını iddia etti. Selçuk Özdağ, "Gündemde üzerinde en çok tartışılan konulardan biri kuşkusuz olası erken seçim tarihi. Tarih konusunda Meclisin vereceği karar asıl belirleyici olan ama benim beklentim 25 Ekim" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow