hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP adaylardan stant parası istedi

    AKP adaylardan stant parası istedi
    expand

    İzmir'de AK Parti il yönetimi, kendilerini teşkilata tanıtmaları için milletvekili aday adaylarından 3 bin lira stant bedeli istedi. Aday adayları, "Teşkilata kendimizi parayla mı tanıtacağız", "Aday çıktık diye para makinesi olarak görülüyoruz" diye tepki gösterince toplantı iptal edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir İl Başkanlığı, pazar günü yapılacak temayül (eğilim) yoklaması öncesi milletvekili aday adaylarıyla oy kullanacak teşkilat üyelerini buluşturmak için organizasyon yaptı. İl yönetimi, temayüle girecek 180 aday adayını telefonla arayarak, Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda cumartesi günü düzenlenecek toplantıda stant kurup, broşür ve kartvizit dağıtarak kendilerini tanıtabileceklerini belirtip, bunun için de 3 bin lira stant bedeli ödemelerini istedi. Çok sayıda aday adayı 3 bin lira stant bedeline tepki göstererek, "Teşkilata kendimizi parayla mı tanıtacağız", "Aday çıktık diye para makinesi olarak görülüyoruz", "Ben parama değil emeğime güveniyorum" diyerek tepki gösterdi. AK Parti İzmir il yönetimi gelen tepkiler üzerine organizasyonu iptal etti.

    AKP'den Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili açıklama


    AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, organizasyonun partililerin iki gün üst üste İzmir'e gelmesinin zor olacağı düşüncesiyle iptal edildiğini öne sürerek, "Milletvekili aday adayları ile teşkilatın buluşması için böyle bir toplantı planladık, istedik ki aday adayları stant kurup orada partiliyle buluşsun, kendini ifade etsin. Ancak pazar günü temayül yoklaması yapılacağı için partililerimizin özellikle uzak ilçelerden iki gün üst üste kent merkezine gelmeleri zor olacağından, iptal ettik. Toplantı için aday adaylarından 3 bin lira tanıtım bedeli istedik. Bunu da partiye seçim öncesi bir katkı, bağış olacağı için yaptık. Toplantı iptal olunca para da almadık" dedi.

    Erdoğan açıkladı: Sümeyye Erdoğan vekil adayı mı?

    AKP değil, AK Parti tepkisi

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow