hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alevi liderlere saldırı ile Nuh Köklü cinayeti TBMM'ye taşındı

    Alevi liderlere saldırı ile Nuh Köklü cinayeti TBMMye taşındı
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in uğradıkları silahlı saldırıyı TBMM’ye taşıyarak "sistematik saldırı" yapılıp yapılmadığını sordu. Yarkadaş, ayrıca Gazeteci-Yazar Nuh Köklü cinayeti davasının ilk duruşmasında ortaya çıkan, sanığın abisinin Cumhurbaşkanı'na yazdığı mektupla ilgili de sorular sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da düzenlenen ‘Aleviler barış istiyor' konulu basın açıklamasına katılmak üzere İstanbul'dan Ankara’ya giden Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve eşinin bulunduğu araca Gerede-Ankara yolu arasında uzun namlulu silahlarla ateş edilmişti.

    Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün basına yaptığı açıklamada; bazı gazeteler ve bir belediye başkanı tarafından hedef gösterildiklerini, Suruç'a giden gençleri kendisinin yönlendirdiğine dair haberler yapıldığını ifade ederek, iftiralarla hedef gösterildikten sonra tehdit telefonları almaya başladığını, bir süredir sosyal medyadan hakaret ve küfürler edildiğini belirtmişti.

    Alevi yöneticilerine silahlı saldırı

    Silahlı saldırıyı TBMM gündemine taşıyan Yarkadaş,  Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na ; “Her iki olayla ilgili başlatılan bir soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?” , “Saldırıyla ilgili TEM otobanında, bağlantı yolları ve gişelerde bulunan kameraların kayıtları incelenmiş midir?”, “Alevi dernek ve federasyonu yöneticilerine yapılan saldırıların toplumda artan nefret söylemleriyle orantılı olduğu ifade edilmektedir. Bu konuda aldığınız önlemler nelerdir?”, “Nefret söylemini yayan ve provokatif haberleriyle bu tarz elim olayların yaşanmasında başrol oynayan yazılı ve görsel medya organlarına ilişkin herhangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

    Nuh Köklü cinayeti

    CHP'li vekil Barış Yarkadaş, ayrıca Gazeteci-Yazar Nuh Köklü cinayeti davasının ilk duruşmasında ortaya çıkan, sanığın abisinin Cumhurbaşkanına yazdığı mektubu TBMM’ye taşıdı.

    Kadıköy'de kız arkadaşıyla kar topu oynarken, attığı kar toplarından birinin çevredeki esnafın vitrinine denk gelmesi nedeniyle çıkan tartışmada  bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü’nün, 6 Ağustos 2015 günü yapılan ilk duruşmasında yaşanan skandalı gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Sanık ağabeyinin Başbakanlıktan yardım istediği bir mektubun Adalet Bakanlığı tarafından dosyaya gönderilmesinin hukuka aykırı olup olmadığını” sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow