hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail Korkmaz davasında savcı mütalaasını açıkladı

    Ali İsmail Korkmaz davasında savcı mütalaasını açıkladı
    expand

    Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının bugünkü duruşmasında mütalaa veren savcı polis memuru Mevlüt Saldoğan için "kasten adam öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep etti. Tutuksuz yargılanan sanık polis memurlarından Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in ise beraatlerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın 5'inci duruşması bugün Kayseri Adliyesi'nde görülüyor.

    Ailesi ve sevenleri duruşmada hazır bulundu.

    Duruşma öncesinde kente gelen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, yaptığı açıklamada, "İnşallah sağlıklı bir karar çıkar" dedi.

    Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili delil karartan polis suçsuz bulundu.

    "Son tekme"ye müebbet

    Davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan 2 polis için de delil yetersizliğinden beraat talep etti.

    "İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek"

    Anne Emel Korkmaz da oğlunu yaklaşık 18 ay önce yitirdiğini anımsatarak, şunları söyledi:

    "Ben, bu süre zarfında bu katillerle 5 defa yüz yüze geldim. Yavrumun ne sesini duyabildim ne yüzünü görebiliyor ne kokusunu içime çekebiliyorum. Buradaki sanıklardan birisi 'psikolojik sorun yaşıyorum' dedi çünkü Ali İsmail onu rahat bırakamadığı için. Ben çocuğumla gurur duyuyorum ve dimdik ayaktayım. Siz katil damgasıyla ömrünüz boyunca ayakta kalacaksınız. Bu insanlar evde
    çocuklarının yüzüne bakabiliyor mu? Ben çocuğumu 38 gün boyunca ayağa kalkacak umuduyla bekledim. Sadece dua dilendim ama olmadı. Bu katiller bize galip geldiler maalesef. İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek ama bu ülkede adalet varsa en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. İçim tir tir titriyor ama ayaktayım. Çocuğum cennette şu an ama onlar ömür boyu cehennem azabıyla yaşayacaklar. Allah evlat acısını hiçbir anne babaya yaşatmasın. Herkes elini
    vicdanına koyarak ceza versin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Darbe girişimini bastırmak için görevlendirilmişim"

    "Kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılması istenen polis memuru Mevlüt Saldoğan da gerek iddia makamının gerekse müdafi avukatlarının iddialarını kabul etmediğini söyledi.

    Saldoğan, şunları söyledi:

    "Bugün bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ısrarla 'Gezi Parkı eylemi darbe girişimidir' diyor. Bu darbe girişimiyse ben darbe girişimini bastırmak için görevlendirilmişim. Bunu bastırmak için de ne yapmam gerekiyorsa onu yapmışım. İddia makamının kasten adam öldürme suçuyla yargılanmamı istemesi de benim için en büyük hakaretti. Güneydoğu'dan geldiğim için o gün silahımın namlusunda mermi vardı, istesem çeker vururdum. Tahliyemi talep ediyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan: Esnaf gerektiğinde asker, polis ve hakimdir

    "60 mahalle arsenikli su içiyor"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow