hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlıları "söz birliği" mi etti?

    Ali İsmail Korkmazın katil zanlıları söz birliği mi etti
    expand

    Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlılarının ortak isimler üzerinden birbirleri ile iletişimde oldukları şüphesini ortaya koyan bilirkişi raporu, dava dosyasına eklendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 Haziran'da Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın davasının Üçüncü duruşması yaklaşırken, beklenen telefon kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu dava dosyasına eklendi.

    Bilirkişi raporunda, Ali İsmail Korkmaz'a öldürücü darbeye vurmakla suçlanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın olay sonrasında diğer sanıklar ile ortak kişiler üzerinden telefon görüşmeleri yaptığı ve iletişim halinde oldukları görülüyor.

    Bilirkişi raporunda sanıklar arasında görüşme olup olmadığının tespiti için "ortak görüşme grafiği" hazırlandığı belirtilerek, Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlısı olan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın Ş.A. adlı kişi ile görüşmelerinin bulunduğu, diğer sanıklar Muhammet Vatansever ve Ramazan Koyuncu'nun da aynı kişi ile görüşmelerde bulunduğu tespit edildi.

    Bilirkişi Osman Özçelik tarafından hazırlanan raporda, sanık polis Mevlüt Saldoğan'ın ve sanık İsmail Koyuncu'nun M.N.E. adlı kişi ile görüşme yaptığı ortaya kondu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapordaki bu durum, sanıklar arasında ortak isimler üzerinden iletişim içinde oldukları şüphesini uyandırdı.

    Ali İsmail Korkmazın katil zanlıları söz birliği mi etti

    Oysa Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin davada sanıklar verdikleri ilk ifadelerinde, polis memuru Saldoğan'ı tanımadıklarını belirtmişlerdi.

    Sanık fırın sahibi İsmail Koyuncu ifadesinde "elinde sopa benzeri olan bir cisim olan ve tahminince polis memuru olduğunu düşündüğü kişinin koşarak geldiğini ve tekme ile rastgele vurduğunu, kendisine göre en son tekme ile yerde vuran şahsın kişinin polis olduğunu düşündüğünü" anlatmıştı.

    Fırın sahibinin akrabası olan Ramazan Koyuncu ise, "yerde yatan şahsı daha sonra tekmeleyen kişiyi" tanımadığını söylemişti. Koyuncu, ancak "bu şahsın Çevik Kuvvet polislerinin olduğu bölgeden çıktığını, polis olup olmadığından emin olmadığını" ifade etmişti.

    Sanıklardan fırıncı Koyuncu'nun bir diğer akrabası olan Muhammet Vatansever ise, "yakaladıkları ve yerde yatan şahsı sonradan tekmeleyen kişiyi tanımadığını" söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 polis ve 4 sivilin yargılandığı 8 sanıklı davanın üçüncü duruşması 14 Temmuz'da Kayseri'de görülecek.

    Erkin Koray: "Aldatılıyorsunuz"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow