hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail'in adı yeğeninde yaşıyor

    Ali İsmailin adı yeğeninde yaşıyor
    expand

    Eskişehir'de Gezi olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın adı, avukat olan ağabeyi Gürkan'ın 1 yaşındaki oğlu Ali Yusuf'da yaşıyor. Ali İsmail'in ölümünden 3 ay sonra dünyaya gelen ve öldürülen amcasının adı verilen minik Ali Yusuf'un üzerine babaanne Emel ile dede Şahap Korkmaz adeta titriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri'deki 4'üncü duruşmaya babası, Hatay Barosu avukatlarından Gürkan ve annesi Feryat'ın kucağında gelen ve amcası Ali İsmail'in ölümünden 3 ay sonra dünyaya geldiği için Ali Yusuf Korkmaz adı verilen minik çocuğu yakınları kucaklarından indirmiyor. Oğlu Ali İsmail'in neden öldürüldüğünü hala anlayamadığını, bir anlam veremediğini söyleyen anne Emel Korkmaz, "Oğul sevgisi ayrı, torun sevgisi ayrı. Ali'nin ölümüyle yüreğimizden bir parça koptu. Torun sevgisi ayrı, oğul sevgisi ayrı. Ali Yusuf'un bu yargısız infaz sonrası dünyaya gelmesi bizim için önemli bir teselli oldu. Torun Ali'yi, oğlu Ali İsmail gibi öpüp, kokluyorum" dedi. Gözyaşlarını tutamayan anne Emel Korkmaz, 4'üncü duruşma için geldiği Kayseri'de şunları anlattı:"Katillerin yargılanmasını istiyorum. Hiçbir şey Ali'yi geri getirmeyecek ama, en azından onlar da cezalarını bulsun. Herkes okuldayken neden benim yavrum toprakta? İnanın hala kabullenemiyorum. Hala, neden diye soruyorum. Çünkü bütün kuzenleri, arkadaşları okuldayken, benim yavrum toprakta. Benim oğlum okuması gerekirken neden canice katlettiler. Hala bunu soruyorum. Bizim dava Eskişehir'de görülmesi gerekirken, neden Kayseri'ye verildi? Eskişehir'den daha güvenli bir yer yoktu. Hatta biz Hatay'a getirin dedik. Eskişehir o kadar güvenli bir şehirken, neden Kayseri'ye getirdiler? Biz bunu gördük, Kayseri'de de halk yanımızdaydı. Nereye götürürlerse götürsünler halk yanımızdaydı, nereye götürürlerse götürsünler, halk yine yanımızda olacaktır. Çünkü bizim çocuklarımız bir şey yapmıyorlardı. Onun için halkın hep yanımızda olacağına inanıyoruz."

    Ali İsmail Korkmaz davasında 4. duruşma

    Baba Şahap Korkmaz da, Ali İsmail'in olay günü üzerinde ne taş, ne sopa, nede delici, kesici alet ile silah bulunmadığına vurgu yaparak, "Bu dördüncü duruşma ve biz şimdiye kadar hep iddia ediyorduk, bunlar sanık değil, katil diye. İşte raporlar çıktı, bizi doğruladı. Herşey belli oldu. Yani gerçek birer katil oldukları belli oldu. Artık adaletin düzgün işlemesini, bunların hak ettikleri cezaların verilmesini istiyoruz. Sarısülük davasında çıkan karar basit ve gülünç bir karar. Komik bir ceza vermişler. Yani bir insan kasten bir başka insanı vuruyor öldürüyor. Öldüren kişiye bu ceza mı verilir? Yani milleti avutuyorlar mı, nasıl oluyor bilmiyorum. Adalet dediğimiz, eşitlik demek, hak neyse onu yapmak. Yani bu 9 sene mi ne vermişler. Düşürüyorlar, düşürüyorlar, çok çok 2-3 sene yatacak ve sonra çıkacak. Başka insanların canını da yakacak. Çünkü göz göre göre adamı öldürdü ve az bir cezayla çıkacak. Bu gençler bir hiç uğruna gittiler. Sebepsiz yere öldüler. Görüyoruz olayları adam öldüren, işyerlerini yakan yıkan apaçık suç işleyene hiç ceza vermiyorlar. Bu gençlerin hiçbirinin ellerinde hiçbir şey yoktu, kimseye bir eziyet de vermediler, kimseye de zarar vermediler. Ellerinde zarar verici hiçbir şey olmayan gençleri vurup öldürüyorsun ve bunların katillerine az bir ceza veriyorsun. Ali İsmail olayında sokakta müdahale yapıyor polis. Ali İsmail hiçbir karşılık vermeden, hiçbir mukavemette bulunmadan, oradan uzaklaşmak için bir ara sokağa girdi. Polisler kasti olarak bu çocukları dağıtıyorlar ve ölümüne darp ediyorlar. Öyle oldu Ali İsmail olayında. Oysa eğer Ali İsmail polise karşı koymuş olsaydı, polisler o görüntüleri mutlaka tespit eder ve savcılığa vererek savunmalarını da ona göre yaparlardı" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göstermelik ceza istemiyoruz

    Hukuk dilinde kardeşinin ölüm olayının tan anlamı ile yargısız infaz olduğunu dile getiren Avukat Gürkan Korkmaz ise, "Biz, adaletin toplum ve aile vicdanını rahatlatacak bir karar vermesini bekliyoruz. Vahşice, ne dini inanışlara, ne insanlığa, hiçbir değerle bağdaşmayan bir şekilde 19 yaşındaki bir gencin öldürülüşünü kamuoyu nezdinde ailenin duygusal boyutunu gözetecek şekilde, göstermelik olmayan bir ceza verilmesini bekliyoruz" diye görüşlerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali İsmail Korkmaz'ın resmini X-Ray'den geçirttiler!

    Anayasa Mahkemesi, Ali İsmail davası başvurusunu kabul edilemez buldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow