hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ambulans kazaları için emsal karar

    Ambulans kazaları için emsal karar
    expand

    İzmir'in Bergama ilçesinde, ihbar üzerine trafik kazasının olduğu bölgeye gittiği sırada otomobille çarpışan ambulansın şoförü, yaralı otomobil sürücüsünün aleyhinde açtığı davayı kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kınık ilçesi 112 Acil Servis noktasında görev yapan Acil Tıp Teknisyeni 32 yaşındaki Nevin Önder Keskin'in kullandığı ambulans, 2013'ün haziran ayında Bergama ilçesinde bir otomobil ile çarpıştı. Otomobil sürücüsünün şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, kazada kusurlu bulunan Keskin hakkında Bergama 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

    İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesi sonrası mahkemeye ulaşan raporlarda da Keskin'in, yüzde yüz kusurlu olduğu sabit görülünce yaralanan otomobil sürücüsüne maddi zarar ve tazminat isteme hakkı doğdu.

    Bergama 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz ay görülen davada sendika avukatı Coşkun Üzüm, "Ambulans şoförü kazada her ne kadar kusurlu olsa da haksızlığın azlığı kriteri gereği beraat etmesi gerekir" yönünde savunma yaptı. Bu talebi uygun gören mahkeme, ambulans şoförü Keskin'in beraatine karar verdi.

    "Ambulans şoförleri için hukuk zaferi"

    Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, ambulans şoförü Nevin Önder Keskin ile sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, mahkemenin verdiği kararın ambulans şoförleri açısından bir hukuk zaferi olduğunu söyledi.

    Atçı, bir olaya yetişmeye çalışan ambulans şoförlerinin hayati bir görevi üstlendiğini belirterek, şöyle konuştu: "Her ne kadar ambulansın sirenleri açık, ışıkları yanık olsa ve geçiş üstünlüğü bulunsa da trafiğin kendilerine verdiği yetkileri ambulans sürücülerimiz ister istemez aşabiliyor. İşte bu nedenle Bergama ilçesinde meydana gelen olayda da üyemiz olan ambulans şoförümüz tam kusurlu bulundu. Kaza sonrası tutulan raporlarda her ne kadar ambulans şoförü tam kusurlu bulunsa da avukatımızın 'haksızlığın azlığı' savunması mahkemede kabul görerek üyemiz beraat etti. Bu davanın kazanılması kazaya karışan diğer ambulans şoförleri için emsal ve rahatlatıcı bir karardır."

    Sendika avukatı Coşkun Üzüm ise beraat kararıyla müvekkilinin 100 bin liralık maddi ve manevi tazminata mahkum olmaktan kurtulduğunu, dava sonucunun ambulans şoförlerinin yargılandığı tüm davalarda bundan sonra "emsal karar" olarak gösterilebileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acil Tıp Teknisyeni Nevin Önder Keskin ise kendilerine ambulanslarda şoför nöbeti yazıldığını, her an kaza yapma riskiyle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow