hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara denizine kavuştu!

    Ankara denizine kavuştu
    expand

    Son bir kaç gündür devam eden sağanak yağışın ardından Ankara'da yaşanan su baskınları kent hayatını oldukça kötü etkiledi. İMO Ankara Şubesi konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son bir haftadır Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Ankara'da da sağanak yağış devam ediyor. Ankara'da yağışların ardından ortaya çıkan manzara, siyasetçiler kadar sosyal medyanın da konusu haline geldi.

    Ankara'da yaşanan durum ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, "Ankara denizine kavuştu" diyerek yaşananları eleştirdi. İMO Ankara Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle;

    Ankara'daki sağanak yağış hayatı felç etti!

    "Ankara'da günlerdir süren sağanak yağışlara teslim oldu. Kentliler için kentte yaşam eziyet haline gelmiş durumda. Sağanak yağışlar bir çok alt geçitte, konut ve işyerinde su baskınlarına neden olurken Batıkent metrosu da su baskınlarından nasibini aldı. Kentin bütününün adeta bir "sahil şeridine" dönüşmesi Ankara'nın altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

    İnsanlığın tüm deneyim ve birikimlerinin sonuçlarıyla, bilimin ve teknolojinin geldiği noktayla alay edercesine, bir kent yönetimi  ancak mevcut iktidarının imkan ve olanaklarını 1800'lü yıllarla kıyaslayan bir zihniyetin sonucu olabilirdi. Plansız, keyfi, ranta yönelik yapılan belediye çalışmalarının, uygulanan günü kurtarma politikalarının kente hiç bir yarar sağlamadığı yaşanan süreçle bir kez daha  açıkça ortaya çıktı. Ankara'yı bir kale misali kapılarla donatanlar altyapı konusundaki eksiklikler gündeme geldiğinde adeta bir ölüm sessizliğine bürünebilmeyi başarmaya devam etmekteler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Batıkent'te yol çöktü!

    Ankara olarak neredeyse kaderimiz haline getirilen sel ve taşkınlar, belediyenin alt yapı çalışmalarını gereksiz gören anlayışı devam ettiği sürece, kaçınılmazlığını korumaya devam edecektir. Bir haftalık süreç bir kez daha göstermiştir ki Ankara'nın en temel ihtiyacı kanayan bir yara halini almış alt yapı sorunlarıdır.

    Belediye keyfi ve fantastik park, kapı, kale uygulamalarıyla kendine hizmet anlayışını bir kenara bırakmalı, ülkenin başkentinde geçtiğimiz asırlardan kalma görüntülerin yaşanmasına son verecek altyapı çalışmalarına öncelik vermelidir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow