hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ankara güvenli bölge için polis gücü eğitimine başladı" iddiası

    Ankara güvenli bölge için polis gücü eğitimine başladı iddiası
    expand

    İngiltere'de yayınlanan Telegraph gazetesi, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge için Türkiye'nin Türkmenlerden oluşan polis gücünü eğitmeye başladığını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telegraph gazetesi, Türkiye’nin Suruç'ta IŞİD bağlantılı bir saldırıda geçen ay 32 kişinin öldürülmesinin ardından ABD öncülüğündeki askeri koalisyonla işbirliğini artırdığını ifade ederek, Türkiye'nin muhalefet gruplarıyla olan bağlantılarına rağmen vekalet gücü için Suriyeli Türkmenleri seçtiğini belirtti.

    Polis gücü gönüllülerden oluşacak

    Türkmen grupların, ABD öncülüğündeki Eğit-Donat programında yer alan Türkmen savaşçılara ek olarak, bölgenin güvenliğini sağlamaya aday olacak polis gücüne kaydolmak için gönüllülere yönelik olarak çağrı yayımladığını yazan gazete, Türk ve Amerikalı yetkililerin IŞİD'den arındırılan 55 millik bölgede farklı görüşleri birleştirmeye çalıştığını ifade etti.

    Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Gaziantep Temsilciliği Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmenoğlu ile yapılan röportajı aktaran gazete Türkmenoğlu’nun, Türkiye ile işbirliği içinde güvenli bölgeyi koruyacak polislerin eğitimi için 1,500-2,000 kişilik bir listeleri olduğunu, ve bu grupların bazılarının savaş cephesinde yer alacağını söylediğini yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow