hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da belediye, HAVAŞ otobüslerini çekiciyle engelledi

    Ankarada belediye, HAVAŞ otobüslerini çekiciyle engelledi
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Esenboğa Havalimanına yolcu taşıyan HAVAŞ'a ait otobüslerin yolcu taşımasına gerekli izinleri olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esenboğa Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAŞ istasyonuna sabah saatlerinde gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler şirkete ait araçların taşımacılık yapmasına izin vermedi. Otobüslerin istasyondan çıkışı belediyeye ait çekiciler tarafından engellendi. Durumdan habersiz HAVAŞ istasyonuna gelen vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Uygulamaya tepki gösteren HAVAŞ yetkilileri “Uzun yıllardır yaptığımız gibi elimizdeki ruhsatlarla çalışmaya devam ettiğimizde bizi durdurdular. Yeni çıkan yasa gereği ya da ruhsatlardaki eksikliklerden dolayı eksik evrak bildirimi yapmadılar. -Bu kararı nasıl aldınız? Bize herhangi bir belge verin- dediğimizde ise 'Böyle bir evrak veremeyiz' dediler. Bize herhangi bir bildirim yapılmadı. Uçağını kaçıranlar var, mağdur olanlar var" dediler.

    Büyükşehir yetkilileri: "Taşımacılığı Belko Air yapacak"

    Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise HAVAŞ'ın yolcu taşımak için izin belgesi bulunmadığını öne sürerek 5216 sayılı yasaya göre şehir içi yolcu taşımacılığında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin karar verdiğini aktardı. Yetkililer, "Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı ve BELKO-AİR ihaleyi aldı. Havaalanına yolcu taşımacılığını BELKO AİR yapacak. Yolcu taşımaya devam ederlerse de izin belgeleri olmadığı için para cezası uygulanacak" açıklamasını yaptı.

    Dünya siyasetçilerinin yasak aşk skandalları

    Osmanlı'da eşcinsellik

    İlginç düğün fotoğrafları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow