hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zengin emlakçının oğlu cinayeti günlüğüne not etmiş!

    Zengin emlakçının oğlu cinayeti günlüğüne not etmiş
    expand

    Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 6 yıl önce ortadan kaybolan emlak zengini Ahmet Refik Öner ile eşi Emine Öner'e ait olduğu tahmin edilen kafatasları ve kemiklerin bulunmasının ardından gözaltına alınan çiftin oğlu tutuklandı. 'Susma hakkını' kullanarak ifade vermeyen Kenan Öner'in evinde yapılan aramada bulunan günlüğün, cesetlerin yerinin bulunmasında etkili olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cinayeti günlüklere not eden Kenan Öner, emniyette ifade vermeyerek 'Susma hakkını' kullandı.

    Adliyeye sevk edilen Kenan Öner, cinayet şüphelisi olarak tutuklandı. Evrakta sahtecilik suçundan kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezası bulunan Kenan Öner, cezaevine gönderildi.

    Polis ve Cumhuriyet Savcılığı'nın Kenan Öner ile ilgili soruşturmayı bu kez 2005 yılında kaybolan eşi Canan Öner'in bulunmasına çevirdi.

    16 daire ve 8 iş yeri sahibi olan, tam olarak açıklanmayan miktarda çeşitli bankalarda yüklü miktarda nakit parası bulunan Ahmet Refik Fidan, İznik'in vergi rekortleri listesine de giriyordu.

    Kaybolan zengin emlakçının kafatası bulundu

    THKP/C eski üyesi olduğu bildirilen Kenan Öner, 1988 yılında Fransa'ya gitti.

    Burada Mehmet Yılmaz'ı başından vurup yaktığı iddiasıyla Interpol hakkında kırmızı bülten çıkardı. 1990 yılında bir şirkette yönetici olarak çalışan Canan Aydın ile evlenen Öner, 1998'de İstanbul'da yakalanarak ömür boyu hapse mahkum oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2004 yılı Ağustos ayında şartlı tahliyeden yararlanan Öner hapisten çıktı ve 2005 yılında eşi Canan ortadan kayboldu. Öner, 2008 yılı Mart ayında babası Ahmet Refik ve annesi Emine Öner'in İznik'teki evine yerleşti. 1 ay sonra anne-babası ortadan kayboldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow