hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'daki "Kadınlar Plajı" yaygınlaşıyor

    Antalyadaki Kadınlar Plajı yaygınlaşıyor
    expand
    KAYNAKMurat Aydın / Cnnturk.com

    Yerel seçimleri kazandıktan hemen sonra Antalya'da "Kadınlar Plajı"nı hizmete sokan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kadınlar için yeni özel plajların açılacağını söyledi. Bu konuda CHP'li kadınların da memnun olduğunu belirten Türel, “Bizim kadınlar plajımız doğal olarak ayrılmış öyle ortada bir perde filan yok. Allah orayı ayırmış zaten" dedi. Türel, Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ne katılmama kararı alan Fazıl Say için ise "Biz aynı zamanda sanatçının zeki, çevik ve ahlaklısını seviyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya’da internet medyası gazetecileriyle bir araya gelen Antalya Büyekşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, cnnturk.com’un sorularını cevapladı.

    Sanattan, ekonomiye, ildeki Suriyeli mültecilerin durumundan, kentsel dönüşüme bir çok soruya cevap veren Türel, Antalya’da yerel seçimlerden hemen sonra sadece kadınların girebildiği ve bir çok kesimden de olumsuz eleştiri aldığı “Kadınlar Plajı” hakkında da konuştu.

    Cnnturk.com'un “Seçimlerden hemen sonra ilk olarak Kadınlar Plajı’nı açtınız. ilin beklentisi bu yönde miydi, sizlere bu konuda talep mi geldi?” sorusuna “Kadınlar Plajı, bir ihtiyaçtı. Biz bu konuda özgürlükleri yayalım düşüncesi içindeyiz. Başörtülü insanlar da rahat bir ortamda denize girmek istiyor. Bu konuda çok ciddi talep vardı, ve insanlar da memnun. Orada denize giren CHP’li kadınlar da bu durumdan memnun” dedi.

    “Allah orayı ayırmış zaten”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türel, “Bizim kadınlar plajımız doğal olarak ayrılmış öyle ortada bir perde filan yok. Allah orayı ayırmış zaten. Ortadan ırmak geçiyor, ağaçlar kapatmış” ifadelerini kullandı.

    Kadınlar Plajı yaygınlaşacak

    Türel, “Bu tür plajlar devam edecek mi?” sorusuna ise “Kadınlar Plajı genişletilecek. Mümkün olursa bunları yaymaya çalışacağım” dedi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bu konuda CHP'li kadınların da memnun olduğunu ifade ederek, kendisine CHP'lilerden gelen memnuniyet mektuplarını gösterdi.

    Antalyadaki Kadınlar Plajı yaygınlaşıyor

    Fazıl Say için sert konuştu

    Menderes Türel, Antalya’da yerel seçimleri kazanınca, Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ne katılmama kararı alan Fazıl Say’a da cevap verdi, "Fazıl Say’a kırgınım. Ama kırgınlıklıklarımızı işin içine sokmayı istemeyiz. Fazıl Say bu sene de konser için gelmedi. Biz de zorla getirecek halimiz yok” dedi. Türel, “Sanatçının zeki, çevik ve ahlaklısını seviyoruz. Ben ona hala bir şey demedim. Ama o bize kendisine yakıştıramadığımız şeyler söyledi. Kem söz sahibine aittir” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yılmaz Erdoğan’ı çadırda mı yatıracaktık?”

    Altın Portakal Film festivalinde jüri başkanlığı yapan Yılmaz Erdoğan'ın konakladığı otelin ücretiyle ilgili tartışmalara da yanıt veren Menderes Türel, “Büyük sanatçılara değer vermek lazım. Onu pansiyonda mı yatıralım? Kaldı ki konakladığı otelin bedeli de sponsorlukla karşılanmış. Ama biz de karşılarsak ne olacak ki? Sanata verilen değerdir. Biz bu insanları çadırda mı yatıracağız” dedi.

    Antalyadaki Kadınlar Plajı yaygınlaşıyor

    “Suriyeli mülteciler Antalya’yı terketsin”

    Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un “Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye kabul edilmesine ilişkin genelge Antalya’yı kapsamıyor. Biz Antalya’ya yasal yollarla gelenler hariç hiç bir Suriyeli göçmeni kabul etmiyoruz. 15 gün içinde terketsinler ili” sözleri için Antalya Büyükşehir Belediye Menderes Türel, “Ben böyle bir yazılı emir görmedim” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma karakolunda şüpheli ölüm

    Antalya’ya illegal yollarla gelen mültecilerin Antalya’da barındırılmayacağını belirten Türel, yasal statüsü olanlara ise kesinlikle dokunulmayacağının garantisini verdi: "Türkiye’nin örnek davranışını keşke diğer ülkelerde yapsaydı. Bu konuda en fazla bütçe ödeyen Türkiye’dir. Ülkemizle bu konuda bizler gurur duymalıyız. Antalya bir turizm şehri. Burada İsrailli ve Filistinliler aynı havuza giriyor. Antalya bir barış şehri. İllegal yollarla gelen kimselere karşı kurallar var, bu kurallar uygulanır. Ama yasal statüsü olan insanlara ‘evine git’ nasıl deriz.”

    “Gel evimde çalış”

    Mülteci olayının insanı boyutuna da dikkat çeken Menderes Türel, tanık olduğu bir olayı şöyle aktardı: “Ben Ramazan ayında Antalya'da bir mülteci evine gittiğimde yüreğim paramparça oldu. O insanlara hadi evine git nasıl diyeceğiz. Aksine gel benim evimde çalış diyerek iş verdim. 5 çocukla anne, bir yer yatağı bile yok. Ama kabul etmedi. Meselenin insani yanını göz ardı edemeyiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kentsel dönüşümün üç ayağı var”

    İldeki kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Menderes Türel, bu konuda şu bilgileri verdi: “Kentsel dönüşümde üç ayak üzerinde duruyoruz. Birincisi değer artışı öngören, sosyal yaşamın canlanması için; yani kalite için... Örneğin Kepez altı santral bölgesi. İkincisi güvenlik sıkıntısı olan yerlerde sosyal dönüşüm. Üçüncüsü ise tarihi alanlarda kentsel yenileme. Bütün bunları halka sorarak yapacağım. Raylı sistem için referandum yaptık mesela. 8 bin 400 kişi katıldı, yüzde 98.42 ‘yap’ dedi. Yaptıkça paylaşacağız.”

    Her 3 alanda da düğmeye basıldığını belirten Türel, "Biz bu üç dönüşümü de Antalya'da başlatıyoruz. Ben bu projelerin halka sorularak yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

    Sporun da başkenti ve sinema kenti

    Antalya’yı sporun da başkenti yapmayı amaçladıklarını söyleyen Menderes Türel’in en büyük hayali ise Antalya’yı Disneyland tarzı bir sinema kenti haline dönüştürmek: "Antalya'ya sinema kentine dönüştürecek platolar kurmak istiyoruz. Başarabilirsek Antalya bir film kenti olabilir."

    İnternette efsane olan haberler

    "Eğit donat"ta iki pürüz

    36 milyon kişi köle olarak yaşıyor

    Bunu yapan mimar kör olmalı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow