hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için"

    Arınça da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için
    expand

    CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torpil iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalara "Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için. Geldiğimiz ülke fırsatlar ülkesi olduğu için çürümüş bir ülke olduğu için bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Arınç'ın söylediği cümle de anlam ifade diyor. Hükümeti sözcüsü itiraf etmek zorunda kalıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin MYK sonrası basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torpil iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin Tekin, "Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için. Geldiğimiz ülke fırsatlar ülkesi olduğu için çürümüş bir ülke olduğu için bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Arınç'ın söylediği cümle de anlam ifade diyor. Hükümeti sözcüsü itiraf etmek zorunda kalıyor" dedi.
    Güvenlik yasasını eleştiren Tekin, "Bu bir güvenlik yasası değildir. Bu fırsatlar ülkesinde yararlananların güvenliğini sağlamak için çıkarılmış bir yasadır. Bu yasada fıtratlarda hayatlarını kaybetmiş, kepenklerini kapatmış, intihar etmiş herhangi bir insan için çıkarılmış bir yasa değildir. Maalesef iktidarın uzun süredir işlemiş olduğu suçları törele etmek için kendilerinin böyle bir yasaya ihtiyaç olduklarını hepimizin çok net bilmesi gerekir" dedi.

    "Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için"

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torpil iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Tekin, "Herkesin çocuğunu kast etmedik biz. Bizim kast ettiğimiz uzun süredir kirli işlerde çocuklarını kurye olarak kullanan siyasetçileri biz kast ediyoruz. Bakanlıklarda, kupon arsaları pazarlayanları kast ediyoruz. 17-25 Aralık'ta tepelerde görüldüğü gibi para alışverişlerinde olan çocukları kast ediyoruz. Elbette bütün bakan çocuklarını kast etmemiz mümkün değil. Biz sizin ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Kendisi de itiraf ettiler. Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için. Bu tartışmalar siyaseten çok ayıplıdır. Ama maalesef, ne yazık ki geldiğimiz ülke fırsatlar ülkesi olduğu için çürümüş bir ülke olduğu için bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Arınç'ın söylediği cümle de anlam ifade diyor. Hükümeti sözcüsü itiraf etmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Belediyelerin imar yetkisini ortadan kaldırma filmidir"

    Yeni İmar Yasası'nı da eleştiren Tekin, "Bu yeni bir yasa değil. Bu film, önümüzdeki günlerde belediyelerin imar yetkisini ortadan kaldırma filmidir. Tek merkezde imar yetkilerini kullanmak istiyorlar. Sayın Ali Babacan'a bir çağrıda bulunak istiyorum: Önerisine sonuna kadar katılıyorum. 2005-2014 arasındaki uygulamaların tamamına bakalım. Bu uygulamalardaki elde edilmiş rantların yüzde 40'nı devlete alalım. Hani kaçak saraydan dolayı bütçe açığı veriyorsunuz ya. Bütçe açığınızı çok önemli bir şekilde kapatacak 200-250 milyar dolarlardan bahsediyorum. Hodri meydan. Gelin CHP'de arkanızda olacak. Asla yapamazsınız" ifadelerini kullandı.

    "Bu şirliklerle belediyeleri yetkilerini Ankara'ya bağlamak istiyorsunuz"

    Tekin, "Bu şirinliklerle, belediyeleri yetkilerini Ankara'ya bağlamak istiyorsunuz. Doymadınız mı? İnsanoğlunu toprak doyuruyor. Siz de doyun bir gün. Doyacaksınız" dedi.

    "Organize yolsuzluk dört bakan değil bir çok bakan daha var"

    Tekin, "Organize yolsuzluk. Devletin tepesindeki hükümetin üçte biri, çeteleşerek devleti nasıl soyar uygulamasını bütün dünya gördü. Sakın dört bakan değil, bir çok bakan daha var. Dört bakan suçüstü olmuştur. Bir babanın evladından kutsal nesi olabilir? Kirli işlere çocuklarınızı bulaştırıyorsunuz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu kirlilikten kurtulmanın tek yolu CHP'nin hazırlamış olduğu kapsamlı bir yolsuzluk yasasıdır"

    Tekin, "Yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım. Siz de rahatlayın. Bu kirlilikten kurtulmanın tek yolu CHP'nin hazırlamış olduğu kapsamlı bir yolsuzluk yasasıdır. Ya siz hazırlayın biz sizin yanınızda olalım. Ailenizi ve çocuklarınızı düşünüyor korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Ayaklı bilboard olarak dolaşırız"

    CHP olarak kullanacakları billboard konusunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Tekin, "Sakın ha 17-25 Aralık'ta bunu kabul etmezseniz, size dar ederim. Paramı veriyorum ya. Kendi paramla Türkiye'de bir daha bu rezalet yaşanmasın diye billboard yaptıracağım. 40 tane numara çekiyorsunuz. Bu firmaların sahiplerinin kimler olduğun da biliyorum. Umuyorum yarına kadar bu teklifime cevap verirler. Vermezlerse ne olur? Kendi çaremizi buluruz. Ayaklı billboard olarak dolaşırız. Paramızı da vermeyiz. Ama size para vereceğiz. Size 24 saat süre veriyorum. Öyle numaralar çekmeye kalkışmayın" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hala kendi emniyetlerini oluşturabilmiş değilller"

    Tekin, "Bütün bu kirlilikleri kapatmanız için sizin yapmanız gereken bir tek şey var. Toplumu korkutacaksınız, buna uygun uygulamalar yapacaksınız. Yargı sitemini buna göre dizayn edeceksiniz. Kendi askerinizi, emniyetinizi oluşturacaksınız. Hala kendi emniyetlerini oluşturabilmiş değiller. Hiç kimse de sormadı. 5 tane polis kardeşimiz yolda yürürken şehit oldu" dedi.

    "Kendi askerine,polisine güvenmiyorsa, vatandaş kime güvenecek?"

    Tekin, "Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı Malatya'da polis yok muydu? Niçin kendi polisinizle dolaşıyorsunuz? Kendi askerine, polisine güvenmiyorsa, vatandaş kime güvenecek? Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı herhangi bir şehre gittiği zaman Ankara'dan yüzlerce polisle gidiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "1000 değil 5000 polisle de gezseniz ama gece rahat uyuyamazsınız"

    Tekin, "Dünyanın hiçbir yerinde otoriter yapılaşma ile sıkıyönetim ile kimse yakta kalabilmiş değildir. "insanların en duygusal alanlarını kullanarak yapmayın. Dini imanı kullanıyorsunuz. Doğru siz ilk mücahittiniz. Ama müteahhitlik döneminizi din ile kapatamazsınız. Bundan vazgeçin. Öyle bir anayasa yapalım ki hepinizin güvencesi olsun. Hatta polisle gezme gereği bile duymayın. Aksi takdirde 1000 değil 5000 polisle de gezseniz ama gece rahat uyuyamazsınız" açıklamasında bulundu.
    Tekin, konuşmasının sonunda "İstanbul rant planı" yazılı bir haritayı da basın mensuplarına göstererek isteyenlerin haritanın fotoğrafını çekebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow